27o Austria Women’s Run: Οι γυναίκες στους δρόμους

Δρομικό πάρτυ μόνο για γυναίκες στη Βιέννη!

Share

Πάνω από 30.000 γυναίκες κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Αυστρίας στον 27ο Αγώνα που γίνεται μόνο για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου. Ο Οesterreichischer Frauenlauf όπως είναι το πραγματικό όνομα του αγώνα γίνεται εδώ και 27 χρόνια ενώ φέτος πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Ευρωεκλογών.

Κάθε γυναίκα για το δικό της λόγο και κίνητρο (αυτό ήταν άλλωστε και το μότο της διοργάνωσης) έδωσε δυναμικό παρών στον μεγαλύτερο αγώνα μόνο για γυναίκες στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα είχε δύο αποστάσεις, 5 και 10 χλμ., όπου έλαβαν μέρος γυναίκες κάθε ηλικίας. Μάλιστα στο 5άρι το επίπεδο των elite δρομέων ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως το 1-2 έκαναν οι Πορτογαλίδες Ana Dulce Felix και Sara Moreira με χρόνο 15:41 και 15:49 αντίστοιχα, ενώ τρίτη ήταν η πολύ επιτυχημένη Γερμανίδα μαραθωνοδρόμος Sabrina Mockenhaupt σε 16:08.

Στο δεκάρι το επίπεδο δεν ήταν τόσο υψηλό με τη νικήτρια, την Sylvia Klenkhart να τερματίζει σε 38:58 και την Ιταλίδα Verena Peer να ακολουθεί σε 40:17 ενώ την τριάδα έκλεισε η Σλοβάκα Jana Mozolaniova σε 40:26.

Η υψηλή για τα δεδομένα θερμοκρασία αποτέλεσε περισσότερο λόγο για extra διασκέδαση παρά για ταλαιπωρία με τις δρομείς να απολαμβάνουν τα δροσιστικά ντους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μετά το τέλος του αγώνα φυσικά ακολούθησε πάρτυ με δυνατή μουσική αλλά και διάφορες δραστηριότητες. 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:169:%!]

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο