UAE Healthy Kidney 10k

Ένας συμβολικός αγώνας στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Share

Για 10η φορά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας UAE Healthy Kidney 10 k στο Central Park του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται από την πρεσβεία των Ηνωμέων Αραβικών Εμιράτων στις ΗΠΑ. Ο αγώνας έχει στόχο να ενισχύσει το, εθνικό οργανισμό των ΗΠΑ για τους νεφροπαθείς, ενώ στο πλαίσιο του αρκετοί είναι οι δρομείς που ξεκινούν εκστρατείες για να μαζέψουν χρήματα για τον ίδιο σκοπό. Ο αγώνας .

Οι συμμετοχές αυτή τη φορά έφτασαν τις 8.000, οι οποίες μάλιστα, όπως συμβαίνει σε πολλούς αγώνες στις ΗΠΑ, ήταν μοιρασμένες αφού τερμάτισαν 4.112 δρομείς και 3.864 γυναίκες.

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Κενυάτης Stephen Shambu που τερμάτισε σε 27:39 πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους. Δεύτερος ήταν ο αρκετά καλός επίσης Κενυάτης δρομέας, o Leonard Komon σε 28:17, ενώ τρίτος ήταν ο Daneile Meucci σε 28:19 ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σε διεθνείς αγώνες ακόμα κι όταν έχει να αντιμετωπίσει σημαντικούς Αφρικανούς δρομείς.

Στις γυναίκες, η υπόθεση νίκη ήταν αφρικανική υπόθεση όχι μόνο γιατί η πρώτη ήταν από την Κένυα, η Joyce Chepkirui σε 31:17, αλλά γιατί οι πρώτες 7 θέσεις κατελήφθησαν από δρομείς από τη Μαύρη Ήπειρο.

Ο αγώνας είχε πολύ κέφι παρά το γεγονός ότι η υγρασία το πρωινό του Σαββάτο στο μεγάλο μήλο είχε χτυπήσει… κόκκινο δυσκολεύοντας αρκετά τις προσπάθειες των δρομεών.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:142:%!]

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο