Wings for Life World Run

Με επιτυχία η παγκόσμια πρώτη του Wings for Life World Run

Share

Ένας αγώνας δρόμου 78 χιλιομέτρων εξελίχθηκε σε ένα συναρπαστικό σπριντ τερματισμού ανάμεσα σε δύο δρομείς, οι οποίοι τα έδωσαν όλα την Κυριακή, 4 Μαΐου, σε δύο διαφορετικές διαδρομές απόστασης 11.000 χιλιομέτρων, στην επίσημη –και πλέον επιτυχημένη- πρώτη του παγκόσμιου μαραθωνίου, WingsforLifeWorldRun.

Ο Lemawork Ketema από την Αιθιοπία ξεπέρασε τον Περουβιανό Remigio Huaman Quispe και κέρδισε μια συνταρακτική διηπειρωτική μονομαχία με μόλις 90 μέτρα διαφορά, πριν το τέλος ενός εξαντλητικού, υπερ-μαραθώνιου αγώνα 78 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό. Στο WingsforLifeWorldRun συμμετείχαν 35.397 δρομείς από 164 χώρες, σε 6 ηπείρους, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε  εικονικές μονομαχίες μέσω του livestreamingστο www.wingsforlifeworldrun.com. Ο πρωτοποριακός αυτός μαραθώνιος, διεξήχθη ταυτόχρονα και για πρώτη φορά σε 34 διαφορετικές διαδρομές σε 32 χώρες. Ο Evgenii Glyva από την Ουκρανία έλαβε την τρίτη θέση και μόλις λίγα μέτρα πίσω από τους πρωτοπόρους-δρομείς του Wings for Life World Run ένα διασκεδαστικό και αισιόδοξο θέαμα σε 13 ζώνες ώρας λάμβανε χώρα ταυτόχρονα, από τον ερασιτέχνη μέχρι την ελίτ των δρομέων, συγκεντρώνοντας πάνω από 3.000.000 ευρώ για την έρευνα των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.

Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή στην Αυστρία, ο Ketemaδεν μαχόταν μόνο έναντι του ορμητικού Quispe, ο οποίος έτρεχε σε 1.500 μέτρα υψόμετρο στο Περού, αλλά ταυτόχρονα εξελισσόταν μια τεταμένη μάχη για περισσότερο από μία ώρα με τον Glyva, ο οποίος αντίστοιχα έδινε τη δική του μάχη κατά μήκος της Κοιλάδας του Δούναβη. Τελικά ο Αιθίοπας αθλητής πραγματοποίησε την καλά-χρονομετρημένη κίνησή του και ξεπεράσει τον Ουκρανό δρομέα στο 5 ωρών σημείο, την ώρα που ένα από τα 34 «Catcher Cars» τον πλησίαζε.

Ο Quispe, ο οποίος ξεκίνησε πριν την αυγή στον αγώνα στη Λίμα του Περού,  ήταν ο μόνος δρομέας που παρέμεινε καθώς το «CatcherCar» τον πλησίασε με ταχύτητα 20μ/ώρα. Στις γυναίκες, η 18χρονη μαθήτρια λυκείου EliseMolvikαπό την Νορβηγία, πήρε την πρώτη θέση διαγωνιζόμενη στο Stavanger της Νορβηγίας και καταφέρνοντας 54,79χλμ. Η Molvikδεν είχε ποτέ τρέξει περισσότερα από 30χλμ. και θα μοιραστεί το βραβείο της πρώτης θέσης με τον Ketema– ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο όπου θα συναντήσουν αθλητικούς και επιχειρηματικούς θρύλους.

Με το σύνθημα «Τρέχουμε για αυτούς που δε μπορούν», δεκάδες χιλιάδες αθλητές ερασιτέχνες, επαγγελματίες και δρομείς σε αναπηρικά καρότσια από όλα τα κοινωνικά στρώματα συμμετείχαν στον διεθνή αγώνα απέναντι μαζί με διάσημες προσωπικότητες και κορυφαίους παγκόσμιους αθλητές. Ο πρώην οδηγός της F1 Mark Webber από την Αυστραλία έτρεξε 28,36χλμ, ο παγκοσμίου φήμης Νορβηγός σκιέρ AkselLundSvindal 28,22χλμ, ενώ ο Luc Alphand από τη Γαλλία 22,08χλμ.

 

Παγκόσμια Αποτελέσματα Ανδρών:

1. LemaworkKetama (ETH)/ έτρεξε στην Αυστρία 78,57 χιλιόμετρα, 2. RemigioHuaman

Quispe (PER)/ Περού 78,48 3. EvgenyGlyva (UKR)/ Αυστρία 78,40 4. Giorgio Calcaterra (ITA)/ Ιταλία 72,96 5. Paul Michelletti (NZL)/ Μ.Βρετανία 69,37 6. Daniele Baldino (ITA)/ Ιταλία 65,24 7. Wouter Decock (BEL)/ Βέλγιο 65,11 8. Rainer Predl (AUT)/ Αυστρία 65,02 9. Rainer Achmuller (AUT)/ Ιταλία 64,07 10. WolfgangWallner (AUT)/ Αυστρία 64,02

Παγκόσμια Αποτελέσματα Γυναικών:

1. EliseMolvik (NOR)/ Νορβηγία 54,79 χλμ, 2. Nathalie Vasseur (FRA)/Γαλλία 51,26

3. Svetlana Shepalova (MDA)/Τουρκία 48,29 4. Mfanzi Ntombesintu (RSA)/ ΝότιοςΑφρική 47,57 5. Lea Baumler (GER)/ Γερμανία 46,23

fdfsaggasd

[!%ARTICLE_MODULE_ID:107:%!]

Λίγα λόγια την ιδέα του Wings for Life World Run:

Το Wings for Life World Run ανεβάζει το επίπεδο στους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, παρουσιάζοντας τον πιο πρωτότυπο μαραθώνιο που διοργανώθηκε ποτέ. Οι δρομείς δεν διαγωνίζονται μόνο με τους διαγωνιζόμενους της διαδρομής τους, αλλά και με τους διαγωνιζόμενους των διαδρομών που πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή στις υπόλοιπες χώρες. Οι θέσεις τους εντοπίζονται και συνδέονται μέσω προηγμένης τεχνολογίας, ενώ ο αγώνας παρακολουθείται μέσω εντοπισμού GPS, ζωντανής σύνδεσης από τηλεοπτικές παραγωγές ανά τον κόσμο αλλά και από τα social media, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των 32 χώρων σε 6 ηπείρους.

Τα επίσημα Catcher Cars του αγώνα ξεκινούν 30 λεπτά μετά από τους δρομείς έχοντας ακριβώς την ίδια ταχύτητα μεταξύ τους σε όλο τον κόσμο και σταδιακά επιταχύνουν. Όταν ένα Catcher Car περνάει ένα διαγωνιζόμενο, η συμμετοχή του στον αγώνα αυτόματα φτάνει στο τέλος της. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο μπορεί να διαρκέσει το Wings for Life World Run. Ο τελευταίος άντρας και η τελευταία γυναίκα που θα παραμείνουν στον αγώνα, θα είναι και οι νικητές του παγκόσμιου μαραθωνίου.  

Tο Wings for Life World Run αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από την ανάδειξη ενός νικητή. Έχει να κάνει κυρίως με τον συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα, την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακώσεις του μυελού των οστών αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων για σχετικές ιατρικές έρευνες. Άλλωστε από τον σκοπό αυτού του αγώνα δρόμου προκύπτει και το σλόγκαν του: Τρέχουμε για αυτούς που δεν μπορούν. Εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο ζουν με τραυματισμό των οστών του νωτιαίου μυελού. Κάθε χρόνο, προστίθενται σε αυτούς άλλοι 250.000, με τους περισσότερους να τραυματίζονται σε  τροχαία ατυχήματα. Η πρόοδος στην έρευνα σχετικά με τη θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Το Wings for Life, ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, βασίζεται σε δωρεές και εγγυάται ότι το 100 τοις εκατό του συνόλου των δωρεών, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:106:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο