Η ελληνική παρουσία στο Nagano

Πολύ καλή παρουσία είχαν στον μαραθώνιο του Ναγκάνο οι δύο Έλληνες δρομείς, Δημήτρης Καλλιακούδης και Ξένια Κατσιμάντου που σημείωσαν νέα ατομικά ρεκόρ.

Share

Πολύ καλή παρουσία είχαν στον μαραθώνιο του Ναγκάνο στην Ιαπωνία οι δύο Έλληνες δρομείς, Δημήτρης Καλλιακούδης και Ξένια Κατσιμάντου.

Ως γνωστόν, ο μαραθώνιος του Ναγκάνο είναι αδελφοποιημένος με αυτόν της Αθήνας κι έτσι κάθε χρόνο δύο δρομείς από τη χώρα μας αγωνίζονται σαν φιλοξενούμενοι των διοργανωτών.

Ο Καλλιακούδης, που ήταν για πολλά χρόνια αθλητής του μοντέρνου Πεντάθλου με σημαντικές διακρίσεις και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον μαραθώνιο, πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ έστω και για λίγα δευτερόλεπτα τερματίζοντας σε 2:29:42. Ο 29χρονος δρομέας που είχε ρεκόρ 2:29:50 μάλιστα κατέλαβε την 29η θέση στο σύνολο.

Πολύ καλή όμως ήταν και η προσπάθεια της Κατσιμάντου η οποία συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ τερματίζοντας σε 2:50:22 καταλαμβάνοντας μάλιστα την 11η θέση στο σύνολο.

Έτσι και οι δύο εκπροσώπησαν επάξια τα ελληνικά χρώματα καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν δρομέα να πετυχαίνει νέο προσωπικό ρεκόρ σε έναν διεθνή μαραθώνιο, πόσο μάλλον όταν αυτός διεξάγεται στη μακρινή Ιαπωνία.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευχάριστα "ευρωπαϊκά" νέα για τους αγώνες βουνού
Σημαντικές αλλαγές για τους αγώνες βουνού στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου
Μαραθώνιος Βερολίνου: Ρεκόρ Guiness από δρομέα... μούμια!
Έκανε ρεκόρ στον Μαραθώνιο ντυμένος… μούμια
Η προπόνηση του Kipchoge
Δείτε την πιο πρόσφατη διαλειμματική του Eliud Kipchoge
Back to Top