Μεγάλες επιδόσεις στη Ζυρίχη

Δείτε τι έγινε στον πρώτο τελικό των Diamond League

Share

O πρώτος τελικός της σειράς των αγώνων Diamond League πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/08 στο κατάμεστο στάδιο της Ζυρίχης και χάρισε σπουδαίες επιδόσεις, έναν μήνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νορβηγός Karsten Warholm, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 400μ. με εμπόδια με 46.92, επίδοση που αποτελεί φυσικά ρεκόρ Ευρώπης καθώς και την καλύτερη επίδοση της χρονιάς. Για μία ακόμα φορά μάλιστα, ο νεαρός Νορβηγός έτρεξε στον 7ο διάδρομο που είναι ο αγαπημένος του, κάτι που σπανίζει καθώς συνήθως οι δρομείς του αγωνίσματος προτιμούν τους μεσαίους διαδρόμους.

Μεγάλη κούρσα έγινε στα 800μ. των ανδρών με τον Αμερικάνο Donovan Brazier να κερδίζει στην τελική ευθεία το φαβορί, Nijel Ammos και να σημειώνει 1:42.70 έναντι 1:42.98 του Ammos.

Στα 5.000μ. των ανδρών ο 22χρονος Joshua Cheptegei από την Ουγκάντα πέτυχε νέο προσωπικό ρεκόρ και με 12:57.41 έφτασε στη νίκη αφήνοντας αρκετά φαβορί στο καναβάτσο, όπως τους Αιθίοπες Hagos, Haile Bekele, Yomif Kejelcha και Selemon Barega, αλλά και τον Αμερικάνο Paul Chelimo.

Στις γυναίκες, η Hassan Sifan εφτασε σε μία ακόμα νίκη αυτή τη φορά στα 1.500μ. με 3:57.08, με την Γερμανίδα Kostanze Klosterhalfen να κατεβαίνει επίσης τα 4 λεπτά και να διακρίνεται σε ένα ακόμα αγώνισμα.

Εντυπωσιακή κούρσα έγινε στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών όπου η Κενυάτισσα Beatrice Kipkoech επικράτησε με 9:01.71 αφήνοντας πίσω της τρεις συμπατριώτισσές της (κατά σειρά Kiyeng, Jeruto, Jepkemei), ενώ πέμπτη με νέο εθνικό ρεκόρ για την χώρα της ήταν η Γερμανίδα Gesa Krause με 9:07.51.

Έγιναν ακόμα τα 800μ. των γυναικών όπου η Eunice Sum από την Κένυα ήταν η νικήτρια με 2:00.40

Στον αγώνα υπήρχε τριπλή ελληνική εκπροσώπηση με τον Mίλτο Τεντόγλου να βγαίνει 5ος στο μήκος με 8.10μ., τη Βούλα Παπαχρήστου να καταλαμβάνει την ίδια θέση στο τριπλούν με 14.33μ., και την Κατερίνα Στεφανίδη την 7η στο άλμα επί κοντώ με 4.62μ.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο