Κατηγορίες για bullying στον Μαραθώνιο του Λονδίνου και η “απάντηση” της διοργάνωσης

Περίεργες καταστάσεις και πώς τις αντιμετώπισαν στον Virgin Money London Marathon

Share

O φετινός Mαραθώνιος του Λονδίνου ήταν για μία ακόμα φορά εντυπωσιακός! Σπουδαίες επιδόσεις, χιλιάδες δρομείς, ακόμα περισσότεροι θεατές, εορταστικό κλίμα.

Δείτε εδώ τι είχε γίνει στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Κι όμως, την ατμόσφαιρα “χάλασαν” οι αναφορές για πολύ κακή αντιμετώπιση των πιο “αργών” δρομέων από εθελοντές και προσωπικό του αγώνα, τους θεατές, ακόμα και την ίδια τη διοργάνωση. Πολλοί από τους δρομείς που ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε… τριπλάσιο χρόνο ή και περισσότερo από τον μεγάλο νικητή Eliud Kipchoge, παραπονέθηκαν ότι στα τελευταία χιλιόμετρα τους αποκάλεσαν χοντρούς ή αργούς ή ακόμα ότι δεν μετρήθηκαν οι χρόνοι τους στα τελευταία σημεία ελέγχου. Μάλιστα, ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι πολλές φορές αυτοκίνητα τους έκλεισαν τον δρόμο, μέχρι και ότι τους ψέκασαν με υγρά καθαρισμού τα ειδικά συνεργεία που ακολουθούσαν τη “σκούπα” του αγώνα.

Οι άνθρωποι του Virgin Money London Marathon ξεκίνησαν έρευνες για να επιβεβαιώσουν εάν συνέβησαν όλα τα παραπάνω και δυστυχώς οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν (τουλάχιστον στα περισσότερα). Αφού, λοιπόν, έστειλαν ένα απολογητικό email στους τελευταίους τερματίσαντες, υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε αλλαγές το 2020.

Δείτε εδώ τα ρεκόρ Γκίνες στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου

Έτσι, σαν κίνηση καλής θελησης “χαρίζουν” τη συμμετοχή σε 678 δρομείς που ολοκλήρωσαν τον περσινό αγώνα πάνω από τις επτά ώρες. Επιπλέον έδωσαν το λόγο τους ότι τα συνεργεία καθαρισμού θα ξεκινήσουν να καθαρίζουν τη διαδρομή μετά τους τελευταίους τερματισμούς αλλά και πώς αρκετό από το βασικό τους προσωπικό θα βρίσκεται στην “ουρά” της κούρσας ώστε να εμποδίσει οποιαδήποτε παρεκτροπή από εθελοντές ή προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο