Στη Βιέννη τελικά το INEOS 1:59 Challenge

Στην αυστριακή πρωτεύουσα θα προσπαθήσει ο Eliud Kipchoge να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών

Share
O Eliud Kipchoge

Στη Βιέννη τελικά θα προσπαθήσει ο Eliud Kipchoge να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών στον Μαραθώνιο, στο πλαίσιο του φιλόδοξου INEOS 1:59 Challenge. Πρόκειται για ένα ακόμα project παρόμοιο με το Breaking2 όπου και πάλι ο Eliud πριν από 2 χρόνια προσπάθησε να σπάσει το δίωρο τρέχοντας τα 42.195μ. στην πίστα της Μόντσα. Μάλιστα τότε ο Κενυάτης είχε φτάσει αρκετά κοντά ολοκληρώνοντας την απόσταση σε 2:00:25!

Η Βιέννη επιλέχθηκε αντί του Λονδίνου, που αρχικά είχε ανακοινωθεί, με πιθανότερη ημερομηνία τη 12η Οκτωβρίου, αν και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως θα υπάρξει ένα “παράθυρο” 8 ημέρων ώστε και οι καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές.

Η προσπάθεια θα γίνει σε μία εντελώς ευθεία, επίπεδη και κλειστή διαδρομή απόστασης 9,8χλμ. στο καταπράσινο πάρκο Prater Hauptallee στην καρδιά της πόλης, ώστε οι συνθήκες να είναι ακόμα καλύτερες. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλη ευθεία απόστασης 4,3χλμ. με τον Kipchoge να κάνει “αναστροφές” σε δύο μεγάλες πλατείες στα δύο άκρα. Προφανώς ο δρόμος θα είναι κλειστός από αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν θεατές σε όλο το μήκος.

Η Βιέννη έχει μόλις 3 ώρες διαφορά με την Κένυα, επομένως δεν θα υπάρχει μεγάλη χρονική διαφορά στο “βιολογικό ρολόι” του Kipchoge ενώ στο εγχείρημα θα βοηθήσει και η πολύπειρη ομάδα του Μαραθώνιου της πόλης.

Ο Sir Jim Ratcliffe, CEO της ΙNEOS και φανατικός μαραθωνοδρόμος κι ο ίδιος δήλωσε “Ο Eliud Kipchoge είναι ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και ο μοναδικός αθλητής που έχει τις δυνατότητες να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών. Αν τα καταφέρει θα είναι ο πρώτος σε ένα εγχείρημα που θυμίζει την αποστολή του πρώτου ανθρώπου στο φεγγάρι. Μετά από εκτεταμένη έρευνα καταλήξαμε στη Βιέννη κι ελπίζουμε ότι τον ερχόμενο Οκτώβρη θα γράψουμε ιστορία”.

Ο ίδιος ο Eliud Kipchoge δήλωσε: “Γνωρίζω ότι η διαδρομή είναι επίπεδη και προστατευμένη από δέντρα. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης που ελπίζω να βοηθήσει να έρθει αρκετός κόσμος να παρακολουθήσει και να γίνει μέρος αυτής της ιστορικής προσπάθειας”.

Δείτε τη διαδρομή

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο