Λάθος διαδρομή για εκατοντάδες δρομείς στον Μαραθώνιο της Ουτρέχτης

Οι δρομείς οδηγήθηκαν σε λάθος δρόμο και ο αγώνας έγινε… μπάχαλο

Share

Χαμός έγινε στον Μαραθώνιο της Ουτρέχτης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς περίπου 1.800 δρομείς που συμμετείχαν στον παράλληλο αγώνα του 1/4 Μαραθώνιου ακολούθησαν λάθος δρόμο!

Οι άνθρωποι της τροχαίας ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν το λάθος, καθώς είδαν δρομείς να… έρχονται κατά πάνω τους, εκεί που περίμεναν να δουν αυτοκίνητα!

Οι διοργανωτές ζήτησαν συγγνώμη από τους δρομείς και προφασίστηκαν ανθρώπινο λάθος, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη. Πιθανότατα κάτι τέτοιο να οφείλεται στην κακή σηματοδότηση καθώς υπήρχαν διαφορετικά χρώματα ενδείξεων για τους δρομείς του Μαραθώνιου, του Ημιμαραθώνιου και του 1/4 Μαραθώνιου, τα οποία είτε δεν ήταν επαρκή είτε μπέρδεψαν τους δρομείς.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δρομείς του 1/4 Μαραθώνιου να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα παραπάνω, ενώ ευτυχώς όλοι τερμάτισαν υγιείς χωρίς να συμβεί κάποιο ατύχημα, τρέχοντας όμως σε μία διαδρομή που επινόησαν εκείνη τη στιγμή οι διοργανωτές.  Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν δημοσιεύθηκαν ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν να προχωρήσουν σε προσωπική επικοινωνία με τους συμμετέχοντες που “παραστράτησαν” χωρίς να φταίνε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας Κενυάτης διέλυσε το συναγωνισμό στο Sierre Zinal
Νέο ρεκόρ διαδρομής από τον 33χρονο Κενυάτη Mark Kangogo
H Yasemin Can τα 10.000μ. στο Ευρωπαϊκό
Διέλυσε το συναγωνισμό η Τουρκάλα
Ringer και Lisowska στον Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού
Άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο