Wings for Life World Run 2019

Μοναδικές στιγμές από τον φετινό φιλανθρωπικό αγώνα Wings for Life

Share

Διαβάστε το επίσημο Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

“Από την Καζαμπλάνκα μέχρι τη Λίμα, την Τασκένδη και το Τρόμσο στον Αρκτικό Κύκλο, το Wings For Life World Run 2019 έσπασε ακόμα περισσότερα ρεκόρ καθώς δρομείς και αθλητές με αμαξίδια από 323 τοποθεσίες και 72 χώρες κάλυψαν 1.103.276χλμ., συγκέντρωσαν χρήματα και έκαναν γνωστή την έρευνα για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης σε περισσότερα μέρη από ποτέ.

Το σύνολο των εσόδων του αγώνα κατατίθενται στο Ίδρυμα Wings for Life, το οποίο χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα για την ανεύρεση θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Ο φετινός αγώνας έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταυτόχρονη εκκίνηση έγινε στις 14:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή 5 Μαΐου και 186 εθνικότητες έτρεξαν προσπαθώντας να μείνουν μπροστά από τα Wings For Life Catcher Cars για όση περισσότερη ώρα μπορούσαν, είτε ήταν 390μ. -όπως έκανε ο David Mzee στην Ελβετία που έχει τραυματισμένη σπονδυλική στήλη-, είτε ήταν 50χλμ.

Μοναδικό στιγμιότυπο του αγώνα χάρισε ο David Mzee από την Ελβετία, ο οποίος ενώ είναι χρόνια παράλυτος εξαιτίας τραυματισμού στον νωτιαίο μυελό, περπάτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Ζουγκ της Ελβετίας. Εκατομμύρια κόσμου παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τον Mzee να σπρώχνει το αναπηρικό του αμαξίδιο και να περπατάει. Ο 31-χρονος κατάφερε να διανύσει μία απόσταση 390 μέτρων. «Ήταν συγκλονιστική εμπειρία. Η μεγαλύτερη απόσταση που είχα διανύσει περπατώντας στην κλινική ήταν 6 λεπτά και μάλιστα σε ομαλή επιφάνεια και χωρίς την επιρροή καιρικών συνθηκών και τώρα κατάφερα να περπατήσω 30 λεπτά με μόλις 5 με 6 διαλείμματα, το οποίο αποτελεί ατομικό ρεκόρ.» αναφέρει ο Mzee.

H Ρωσίδα Nina Zarina, που έτρεξε στο Ζουγκ της Ελβετίας κατάφερε να κερδίσει την πρωταθλήτρια του 2017, Dominika Stelmach από την Πολωνία, η οποία έτρεξε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, με διαφορά μόλις 0,16χλμ. Στην κατηγορία των ανδρών, ο Ivan Motorin ανέβασε ακόμα περισσότερο τη Ρωσία. Πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή καλύπτοντας 64,37χλμ.

Ο πρωταθλητής του Dakar Rally, Matthias Walkner, ο ski jumper που έχει σπάσει τα ρεκόρ, Adam Małysz και ο θρύλος της F1, David Coulthard ήταν μερικοί από τους οδηγούς των catcher cars του αγώνα.

Ο έβδομος αγώνας Wings for Life θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Μαΐου 2020. Μείνετε συντονισμένοι στο www.wingsforlifeworldrun.com για τα αποτελέσματα του φετινού αγώνα, καθώς και πληροφορίες για τον επόμενο!

Τι είναι το Wings for Life World Run; 

Το Wings for Life World Run είναι ένας παγκόσμιος αγώνας δρόμου που γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες του κόσμου, με στόχο την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Wings for Life. Σκοπός του Wings for Life είναι η έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, που στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο την ικανότητα να περπατούν.”

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο