Ο Kipchoge θα προσπαθήσει ξανά να σπάσει το 2ωρο!

Ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στο INEOS 1.59 Challenge

Share

Μπορεί να έχει κερδίσει τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 φορές στο Λονδίνο, 3 στο Βερολίνο, να είναι αήττητος εδώ και χρόνια, αλλά και να έχει στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ, ωστόσο, το φράγμα των 2 ωρών είναι κάτι που δεν έχει πετύχει και το θέλει πολύ!

Ο Eliud Kipchoge, ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά να σπάσει το περιβόητο φράγμα σε έναν “αγώνα” που θα στηθεί στα μέτρα του, όπως συνέβη και πριν από δύο χρόνια στην πίστα της Φόρμουλα 1 στην Μόντσα!

Το INEOS 1.59 Challenge είναι μία ειδική διοργάνωση που χρηματοδοτείται από την ομώνυμη εταιρεία ενέργειας και θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στα τέλη του Σεπτέμβρη ή στις αρχές του Οκτώβρη του 2019. 

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια για να σπάσει το περιβόητο 2ωρο, δηλαδή, το φράγμα των 2 ωρών στον Μαραθώνιο. Σίγουρα ο καταλληλότερος για να δοκιμάσει είναι ο 34χρονος Κενυάτης, ο άνθρωπος που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε επίσημο αγώνα με 2:01:39, ενώ στη Μόντσα, κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες κατάφερε να τρέξει την απόσταση σε 2:00:25! Αυτή, άλλωστε, ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Kiphcoge.

Το εγχείρημα αυτό θα γίνει εκτός απροόπτου στο Λονδίνο, ενώ σύμφωνα με τον Jim Ratcliffe, τον άνθρωπο που χρηματοδοτεί το ΙΝΕΟS, ιδιοκτήτη της εταιρείας και ίσως τον πλουσιότερο Βρετανό, θα πραγματοποιηεί σε κλειστή διαδρομή 2-3χλμ., είτε σε κάποιο πάρκο ή στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Όσον αφορά την ημερομηνία, η 13η Οκτωβρίου είναι η ιδανική καθώς θα έχει ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, το οποίο φέτος θα γίνει στα τέλη του Σεπτέμβρη στην Ντόχα. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες καθώς οι διοργανωτές αναζητούν μία ημέρα με θερμοκρασία κοντά στους 12 βαθμούς με ασθενείς, ξηρούς ανέμους, και φυσικά χωρίς βροχή.

Η προσπάθεια αυτή θυμίζει αρκετά αυτή που είχε στηθεί και πριν από 65 χρόνια, όταν ένας Βρετανός ο Roger Bannister προσπάθησε να σπάσει το φράγμα των 4 λεπτών στο μίλι. Τότε ο Sir Roger Bannister είχε καταφέρει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο