Ξεκινά την Παρασκευή ο Marathon des Sables

O αγώνας που διασχίζει πάνω από 250 στην έρημο Σαχάρα

Share

Είναι ένας από τους κορυφαίους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο που δοκιμάζει τις δυνάμεις των δρομέων σε ένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα στη Γη, στην έρημο Σαχάρα.

Ο 34ος Marathon des Sables ξεκινά την Παρασκευή 5 Απριλίου με μία διαδρομή που oυσιαστικά αποτελείται από έξι διαδρομές συνολικής απόστασης 256χλμ. και κινείται στο Νότιο Μαρόκο. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε έξι ετάπ με τους δρομείς καθημερινά να διανύουν αποστάσεις που φτάνουν τον Μαραθώνιο σε θερμοκρασίες που ορισμένες φορές ξεπερνούν και τους 50 βαθμούς!

Φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν 1.300 δρομείς, οι οποίοι μάλιστα καλούνται να μεταφέρουν μόνοι τους τον εξοπλισμό τους (φαγητό, εξοπλισμό ύπνου κ.ά.), γεγονός που κάνει τη δοκιμασία τους ακόμα δυσκολότερη!

Φέτος στον αγώνα θα έχουμε δύο ελληνικές συμμετοχές, αυτές του Σπύρου Λογοθέτη και του Σπύρου Ρόη. Ο Λογοθέτης εδώ και μερικά χρόνια ασχολείται με το τρέξιμο, ενώ τα τελευταία δύο έχει καταφέρει να τερματίσει αρκετούς αγώνες υπεραπόστασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σκοπός του Σπύρου είναι να βοηθήσει τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση “Hope for Children” συγκεντρώνοντας χρήματα για παιδιά που θέλουν να βιώσουν µια ευτυχισµένη παιδική ηλικία βελτιώνοντας την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την υγειονοµική περίθαλψη και ενισχύοντας τις οικογένειες για να υποστηρίξουν τον εαυτό τους.


O Σπύρος Λογοθέτης

Επιπλέον, ο 25χρονος θέλει να μεταφέρει αξίες του αθλητισμού στον κόσμο και ιδιαιτέρως στη νέα γενιά, όπως η πίστη, η αφοσίωση, η θέληση, η αποφασιστικότητα, το πάθος και η αγάπη. 

Mεχρι σήμερα στον αγώνα έχουν καταφέρει να τερματίσουν κι άλλοι Έλληνες, όπως ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος, ο Βασίλης Κουμανάκος, ο Δημήτρης Κασίμης, ο Απόστολος Βυζαρέλης κ.ά.

φωτο: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο