Ο δρομέας με τα τρία λαμπραντόρ

Ένας διαφορετικός δρομέας στον Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Share

O Thomas Panek έτρεξε την περασμένη Κυριακή στον Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης και έγραψε ιστορία! Όχι, δεν τερμάτισε πρώτος. Ούτε καν στους πρώτους 100. Δεν έκανε κάποιο ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία, ενώ ο χρόνος του, 2:20:51, σίγουρα δεν εντυπωσιάζει από μόνος τους.

Απλά, 45ο χρονος Αμερικάνος έγινε ο πρώτος τυφλός δρομέας που ολοκλήρωσε έναν ημιμαραθώνιο χωρίς τη συνοδεία κάποιου άλλου δρομέα αλλά με τη βοήθεα τριών ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων!

Ο Panek είναι πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Guiding Eyes for the Blind που αναλαμβάνει την εκπαίδευση σκύλων – βοηθών ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Στον αγώνα των βοήθησαν τρία λαμπραντόρ,  ο Westley,  ο Waffle και ο Gus, που είναι ο δικός του σκύλος, με τα τρία πανέμορφα τετράποδα να “μοιράζονται” τη διαδρομή. Φυσικά, και τα τρία σκυλιά είχαν προπονηθεί για τον αγώνα μαζί με τον Thomas, ενώ έτρεξαν στον αγώνα φορώντας ειδικά “παπούτσια”.

H κίνηση του Panek είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θέλησε να δώσει το παράδειγμα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και να μην αισθάνονται μειονεκτικά, αλλά και στους ιδιοκτήτες σκύλων να τρέχουν μαζί τους, εφόσον φυσικά ελέγξουν ότι είναι εντάξει με την υγεία τους!

φώτο και ιδέα: runnersworld.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε "beef" μεταξύ Jacob και Josh Kerr!
Ο Νορβηγός έβαλε φωτιά με τις δηλώσεις του
adidas: «YOU GOT THIS»
Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο