Ο δρομέας με τα τρία λαμπραντόρ

Ένας διαφορετικός δρομέας στον Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Share

O Thomas Panek έτρεξε την περασμένη Κυριακή στον Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης και έγραψε ιστορία! Όχι, δεν τερμάτισε πρώτος. Ούτε καν στους πρώτους 100. Δεν έκανε κάποιο ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία, ενώ ο χρόνος του, 2:20:51, σίγουρα δεν εντυπωσιάζει από μόνος τους.

Απλά, 45ο χρονος Αμερικάνος έγινε ο πρώτος τυφλός δρομέας που ολοκλήρωσε έναν ημιμαραθώνιο χωρίς τη συνοδεία κάποιου άλλου δρομέα αλλά με τη βοήθεα τριών ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων!

Ο Panek είναι πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Guiding Eyes for the Blind που αναλαμβάνει την εκπαίδευση σκύλων – βοηθών ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Στον αγώνα των βοήθησαν τρία λαμπραντόρ,  ο Westley,  ο Waffle και ο Gus, που είναι ο δικός του σκύλος, με τα τρία πανέμορφα τετράποδα να “μοιράζονται” τη διαδρομή. Φυσικά, και τα τρία σκυλιά είχαν προπονηθεί για τον αγώνα μαζί με τον Thomas, ενώ έτρεξαν στον αγώνα φορώντας ειδικά “παπούτσια”.

H κίνηση του Panek είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θέλησε να δώσει το παράδειγμα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και να μην αισθάνονται μειονεκτικά, αλλά και στους ιδιοκτήτες σκύλων να τρέχουν μαζί τους, εφόσον φυσικά ελέγξουν ότι είναι εντάξει με την υγεία τους!

φώτο και ιδέα: runnersworld.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 Μαραθώνιοι σε 3 ημέρες με μέσο όρο 2:30 από τον Jordan Tropf
Ένα απίθανο ρεκόρ από τον Αμερικάνο δρομέα
Ρεκόρ στα 10 μίλια η Eilish McColgan
Μία ακόμα καλή εμφάνιση κι ένα ρεκόρ για την Eilish McColgan
Μαραθώνιος Βοστόνης 2021: Οι 3 ηρωίδες
Ένα βίντεο που θα θυμάστε για πάντα. Δείτε πώς 3 δρομείς πήραν στα χέρια μία τραυματισμένη δρομέα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης 2021.
Back to Top