Jacob Ingebrigtsen και Laura Muir θριάμβευσαν στο Ευρωπαϊκό

Δείτε τι έγινε στους τελικούς των 3.000μ.

Share

Ο Henrik Ingebrigtsen και η Laura Muir ήταν οι μεγάλοι νικητές στις κούρσες των 3.000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη.

Και οι δύο έδειξαν ότι είναι μία κλάση πάνω από τους υπόλοιπους, ενώ σίγουρα βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου.

Αρχικά, η Laura Muir στον τελικό των γυναικών (1,5 ώρα νωρίτερα είχε τρέξει και στον προκριματικό των 1.500μ.) τρέχοντας ελεγχόμενο πίσω από το έτερο φαβορί, τη Γερμανίδα Kostanze Klostherhalfen, έδειξε ότι είχε απίστευτες δυνάμεις ξεφεύγοντας στα τελευταία 200μ. (τα οποία διένυσε σε 28”) για να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη με 8:30.61 με νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Muir διένυσε το δεύτερο 1500άρι της κούρσας σε 4:05! Η Klostherhalfen ακολούθησε σε 8:34.06 για να κατακτήσει ουσιαστικά το πρώτο μετάλλιο της σε μεγάλες διοργανώσεις στην κατηγορία των γυναικών, ενώ τρίτη ήταν η Βρετανίδα Melissa Courtney σε 8:38.22.

Στον αγώνα των ανδρών, το μεγάλο φαβορί ήταν ο 19χρονος Henrik Ingebrigtsen και το επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο. Το παιδί θαύμα της οικογένειας των σπουδαίων δρομέων τρέχοντας με αυτό το ανάλαφρο στυλ του, οδήγησε για μεγάλο μέρος της κούρσας, υπέμεινε την επίθεση του μεγάλου του αδερφού 400μ. περίπου μέτρα πριν τον τερματισμό και με αστείρευτες δυνάμεις έφτασε στην πρώτη θέση σε 7:56.15 Δεύτερος ήταν τελικά ο Βρετανός Chris O Hare σε 7:57.19, ενώ ο Henrik Ingebrigtsen ήταν τελικά τρίτος με τον ίδιο χρόνο.

Για τη χώρα μας τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Κώστας Μπανιώτης ήταν δεύτερος στον τελικό του άλματος σε ύψος με 2.26μ. κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ο Μάνος Καραλής ήταν 4ος στον τελικό του άλματος επί κοντώ με 5.70μ., πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κωνσταντίνος Ζήκος στα 60μ. όπου ήταν 5ος με 6.67, αλλά και ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαιροβολία όπου με 20.13μ. ήταν 8ος. 

Το απόγευμα της Κυριακής περιλαμβάνει σπουδαίους τελικούς στα 1.500μ. και τα 800μ. τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αλλά και τους τελικούς του άλματος επί κοντώ γυναικών με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου και του τριπλούν γυναικών με τη Βούλα Παπαχρήστου. Ακόμα, το μεσημέρι ο Κώστας Δουβαλίδης διεκδικεί την πρόκρισή του στον τελικό των 60μ. με εμπόδια.

Ο τελικός των 3.000μ. των Ανδρών

Ο τελικός των 3.000μ. των Γυναικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο