Τρέλανε πάλι τα χρονόμετρα ο 19χρονος Jacob Ingebrigtsen

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων – πέρασε και τον Tefera

Share

To PSD Bank Meeting αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της σειράς των αγώνων κλειστού στίβου της IAAF, 2019 IAAF World Indoor Tour. Στο Ντίσλεντορφ λοιπόν, έλαμψε για μία ακόμα φορά το αστέρι του 19χρονου Jacob Ingebrigtsen.

Ο νεαρός δρομέας, και μικρότερος αδερφός δύο εξίσου επιτυχημένων δρομέων, όχι μόνο έφτασε στη νίκη εκτοπίζοντας τον άνθρωπο που πριν λίγες μέρες έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ., τον Αιθίοπα Samuel Tefera, αλλά σημείωσε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των εφήβων (Κ20)!

Ο απίθανος Jacob τερμάτισε σε 3:36.02 παιρνόντας στα τελευταία 50μ. περίπου τον Tefera που τελικά τερμάτισε δεύτερος σε 3:36.34. Όλα δείχνουν πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε απίθανα πράγματα από τον μικρό που ήδη στη 19 του έχει καταφέρει να κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά Χρυσά Μετάλλια σε 1.500μ. και 5.000μ., αλλά και να έχει πλέον στην κατοχή του δύο παγκόσμια ρεκόρ στα 1.500μ. (στην ηλικιακή του κατηγορία) σε ανοιχτό και κλειστό στίβο!

Για την ιστορία, τρίτος ήταν ο “μεσαίος” Ingebrigtsen, o Filip, σε 3:38.62, ενώ ο μεγάλος αδερφός τελικά δεν έλαβε μέρος. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης να δούμε και τους τρεις στον τελικό των 1.500μ.!

Στο ίδιο μίτινγκ, η Habitam Alemu κέρδισε στα 800μ. με 2:00.70, ο Ισπανός Alvaro de Ariba στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών σε 1:46.63, ενώ εντυπωσιακός για μία ακόμα φορά ήταν ο Κύπριος Milan Traikovic που ήταν δεύτερος στα 60μ. με εμπόδια με 7.52.

Τέλος, τα κορίτσια του επί κοντώ διακρίθηκαν για μία ακόμα φορά, με την Νικόλ Κυριακοπούλου να είναι δεύτερη με 4.67 και την Κατερίνα Στεφανίδη τρίτη με 4.62μ.

 Δείτε εδώ όλο το μίτινγκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο