Πολύ γρήγορα 5άρια από τον Wanders και τη Hassan στο Μονακό

Οι επιδόσεις τους αποτελούν νέα παγκόσμια ρεκόρ στα 5χλμ. σε άσφαλτο

Share

Tην Κυριακή το Μονακό διοργάνωσε τον αγώνα 5χλμ.  Herculis 5km με τη διαδρομή να κινείται πάνω στην κοσμοπολίτικη παραλιακη ζώνη του Πριγκιπάτου.

Στον αγώνα διέπρεψαν δύο Ευρωπαίοι δρομείς, ο Julien Wanders και η Hassan Sifan. Ο Wanders, ο οποίος πριν από μόλις λίγες μέρες είχε σημειώσει νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, ήταν ξεκάθαρο πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Στο Μονακό τερμάτισε σε 13:29, αφήνοντας δεύτερο τον Νορβηγο Μαραθωνοδρόμο (πρώην κάτοχο του ευρωπαϊκού ρεκόρ στην απόσταση) Sandre Nostrad Moen που τερμάτισε σε 13:37.

Λίγο νωρίτερα είχε τερματίσει και η Ολλανδή Hassan Sifan (o αγώνας των γυναικών είχει λάβει εκκίνηση πέντε λεπτά νωρίτερα) και αυτή με σπουδαία επίδοση. Η Ολλανδή δρομέας που πέρυσι σημείωσε ευρωπαικό ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, τερμάτισε σε 14:44, σχεδόν ένα λεπτό πιο γρήγορα από τη δεύτερη, τη Βρετανίδα Laura Weightman.

Και οι δύο επιδόσεις αποτελούν παγκόσμια ρεκόρ στο νεοσυσταθέν αγώνισμα των 5χλμ. σε άσφαλτο, με τις επιδόσεις να “ξεκινούν” να μετράνε από το 2018 κι έπειτα.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός στον αγώνα ήταν η συμμετοχή του Ολλανδού 800άρη Bram Som, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια αγωνίζεται ως επαγγελματίας λαγός σε αγώνες στίβου, και όχι μόνο. Ο Som, ο οποίος εκτέλεσε χρέη λαγού στον Wanders για τα πρώτα 3χλμ., πριν από λίγες ώρες είχει βοηθήσει τον Samuel Tefera στο εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στα 1.500μ. στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ (δείτε εδώ). Με τον τρόπο αυτό σε λιγότερο από 24 ώρες συμμετείχε σε δύο παγκόσμια ρεκόρ!

Τόσο ο Wanders όσο και η Hassan πλέον ετοιμάζονται για τους αγώνες στίβου της θερινής περιόδου, έδειξαν όμως ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Και οι δύο δρομείς θα στοχεύσουν στις αποστάσεις των 5.000 και 10.000μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο