Όριο για Δημητράκη, καλές επιδόσεις στους Βαλκανικούς

Δείτε τι έγινε στους Βαλκανικούς Αγώνες κλειστού στίβου

Share

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου όπου συμμετείχαν συνολικά 14 Έλληνες αθλητές. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τρία μετάλλια, ενώ ο Ανδρέας Δημητράκης, αν και ήταν τέταρτος, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες μέρες στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε από την αρχή μπροστά αποφασισμένος να πετύχει το όριο (3:45.00) και οδήγησε όλη την κούρσα. Στα τελευταία 150μ., ωστόσο, δεν άντεξε και έμεινε τελικά τέταρτος, όμως κατάφερε να τερματίσει σε 3:44.92 πιάνοντας το πολυπόθητο όριο. Έτσι, θα δώσει το παρών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800μ. καθώς με 1:50.18 ήταν έκτος. Στο ίδιο αγώνισμα ο νεαρός Χαράλαμπος Λαγός ήταν 12ος με 1:54.08

Στα 1.500μ. των γυναικών η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου προσπάθησε και αυτή αρκετά να πετύχει το αντίστοιχο όριο. Δυστυχώς όμως, δεν τα κατάφερε, αν και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πετυχαίοντας μάλιστα νέο ατομικό ρεκόρ με 4:19.50 σε μία απόσταση που δείχνει να της ταιριάζει αρκετά, καθώς την είχαμε συνηθίσει κυρίως στα 800μ.

Στα 800μ. των γυναικών η Νικολέτα Κυνατίδου ήταν πέμπτη μετά από καλή εμφάνιση με 2:10.71.

Τέλος, χρυσό μετάλλιο πήρε η Ελένη Πόλακ στο άλμα επί κοντώ με 4.40μ. και ασημένιο ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαίρα με καλύτερη βολή στα 19.72μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο