Στο Αμβούργο θα τρέξει τον πρώτο της Μαραθώνιο η Joyciline Jepkoskei

H πιο γρήγορη γυναίκα στον Ημιμαραθώνιο ετοιμάζεται για τη “Μεγάλη απόσταση”

Share

Haspa Marathon Hamburg είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους γερμανικούς Μαραθώνιους όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς, κορυφαίοι ελίτ, και φυσικά, πολλοί Έλληνες (το 2018 μάλιστα έτρεξαν πάνω από 100 Έλληνες).

Φέτος, ξέχωρα από τους παραπάνω λόγος, η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να περηφανεύεται ότι θα φιλοξενήσει το ντεμπούτο της Joyciline Jepkoskei στην απόσταση των 42.195μ.

Η 23χρονη Κενυάτισσα θα τρέξει για πρώτη φορά Μαραθώνιο και επέλεξε τη γρήγορη και “ασφαλή” διαδρομή του Αμβούργου για να το κάνει. Για όσους δεν θυμούνται, η Jepkoskei είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο. Μάλιστα, εκτός από τον Ημιμαραθώνιο, όπου σημείωσε το πρώτο εξωφρενικό παγκόσμιο ρεκόρ με 1:04:52, πάνω στον αγώνα πέρασε τα 10χλμ. σε 30:05, τα 15χλμ. σε 1:01:25 και τα 20χλμ. σε 1:01:25 θέτοντας τρία ακόμα παγκόσμια ρεκόρ.

Η εμφάνιση αυτή το 2017 στον Sportisimo Prague Half Marathon στην τσεχική πρωτεύουσα έκανε παγκοσμίως γνωστή την Jepkoskei, όμως ήταν απλά η αρχή, καθώς λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του ’17, πέτυχε εκ νέου παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο με 1:04:51 αυτή τη φορά στη Βαλένθια. 

Το 2018 δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ασθένεια που την πήγε πίσω στην προπόνηση, αν και κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου.

Η ίδια η αθλήτρια δηλώνει πως στοχεύει σε μία επίδοση κοντά στο 2:22, αν και κατά γενική ομολογία, φαίνεται “εύκολη” σε συνάρτηση με τα ρεκόρ της στον Ημιμαραθώνιο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πάντως θα αγωνίστει σ’ έναν ακόμα Ημιμαραθώνιο στις 17 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη (United Airlines NYC Half).

Αξίζει να πούμε πως από τη συγκεκριμένη διοργάνωση άρχισε να αναδεικνύεται στον Μαραθώνιο ο σπουδαίος Eliud Kipchoge. Mάλιστα το 2013 πέτυχε και το ρεκόρ διαδρομής που κρατά μέχρι και σήμερα με 2:05:30.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο