Εκπληκτικός ο Kejelcha, έχασε για λίγο το Παγκόσμιο ρεκόρ

Δείτε τι έκανε ο Αιθίοπας στους αγώνες Wanamaker Mile 2019 NYRR Millrose Games

Share

Εντυπωσιακός ήταν ο Αιθίοπας Yomif Kejelcha στους αγώνες κλειστού στίβου  Millrose Games στη Νέα Υόρκη. Ο νεαρός Αιθίοπας έτρεξε στο αγώνισμα του ενός μιλίου (1.609μ.)κ αι τερμάτισε σε 3:48.46 χάνοντας για μόλις ένα εκατοστό του δευτερόλεπτου το παγκόσμιο ρεκόρ!

Έτσι το ρεκόρ παρέμεινε στον σπουδαίο Hicham El Guerrouj και κρατά 22 χρόνια, ενώ αξίζει να πούμε πως ο Μαροκινός έχει το παγκόσμιο ρεκόρ και στον ανοιχτό στίβο, τόσο στο μίλι, όσο και στο παραπλήσιο και επίσημο αγώνισμα των 1.500μ.

Ο Kejelcha μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι μάλλον πέρασε πολύ γρήγορα τα πρώτα 400μ. και αυτό ήταν που του στοίχισε. Σε κάθε περίπτωση είναι μία μεγάλη επίδοση και με λίγη παραπάνω βοήθεια ίσως τα καταφέρει στο μέλλον.

Στους ίδιους αγώνες έλαμψε και ο νεαρός Κενυάτης που ζει και σπουδάζει στην Αμερική Michael Saruni καθώς έγινε ο δεύτερος πιο γρήγορος δρομέας όλων των εποχών στα 800μ. στον κλειστό στίβο τερματίζοντας σε 1:43.98. Μάλιστα, είναι μόλις ο δεύτερος που καταφέρνει να τρέξει κάτω από 1:44 με τον μοναδικό Wilson Kipketer να έχει τις δύο καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών με 1:42.67 (παγκόσμιο ρεκόρ) και 1:43.96. Στην ίδια κούρσα ρεκόρ ΗΠΑ έκανε ο Donovan Brazier με 1:44.41.

Εθνικό ρεκόρ, όμως, είδαν οι Αμερικάνοι και στα 800μ. των γυναικών, αφού η Ajee Wilson το… ξανάκανε τερματίζοντας σε 1:58.60. Η Wilson είχε πετύχει και πάλι ρεκόρ πριν δύο χρόνια, ωστόσο, το έχασε από τη συμπατριώτισσά της Nicole Teter (1.58.71) και στη Νέα Υόρκη το έκανε και πάλι δικό της.

Δείτε τη συγκλονιστική προσπάθεια του Kejelcha

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο