Gebriwet και Can νικητές στο Campaccio

Ο παραδοσιακός αγώνας ανωμάλου έγινε στην Ιταλία

Share

Ήταν η 62η διοργάνωση ενός από τους παλαιότερους αγώνες ανωμάλου δρόμου που παραδοσιακά ανοίγει κάθε νέα χρονιά! Ο αγώνας Campaccio στην περιοχή San Georgio su Legnano στη Βόρεια Ιταλία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με πολύ σπουδαίες συμμετοχές.

Τελικά, μεγάλος νικητής στα 10χλμ. των ανδρών αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Hagos Gebriwet με 29:18 αφήνοντας πίσω του δύο πολύ ικανούς Αφρικανούς, τον νεαρό συμπατριώτη του Selemon Barega (29:22) και τον Albert Chemutai από την Ουγκάντα (29:23).

Στις γυναίκες και την απόσταση των 6χλμ. η Yasemin Can από την Τουρκία ήταν η νικήτρια σε 19:21 με εμφατικό τρόπο με την δεύτερη δρομέα, την Silenit Isman από την Αιθιοπία να ακολουθεί 16 δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο αγώνας αποτελεί μία παράδοση για την περιοχή και διοργανώνεται από τον Unione Sportiva Sangiorgese από το 1957 (το 1970 έλαβε χώρα για πρώτη φορά ο αγώνας των γυναικών). Από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 2007, καθώς τον Δεκέμβριου του 2006 είχε φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου. 

Νικητές του αγώνα στο παρελθόν έχουν στεφθεί μερικοί από τους καλύτερους δρομείς όλων των εποχών, όπως ο Kenenisa Bekele (2002, 2004), o Eliud Kipchoge (2009), o Haile Gebreselassie (1994) αλλά και ο Ουκρανός Serhiy Lebid (2003, 2005).

Kαι στις γυναίκες βέβαια, στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί μερικές από τις σημαντικότερες δρομείς, όπως η Paula Radcliffe, νικήτρια το 2002 αλλά και η Hellen Obiri το 2012, η οποία κρατά και το ρεκόρ διαδρομής με 18:32.

Το San Georgio su Legnano βρίσκεται 20 χλμ. βορειοδυτικά του Μιλάνου και έχει περίπου 6.500 κατοίκους. Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει κυρίως επιφάνειες με χόρτο και χώμα, ενώ αρκετές φορές ο αγώνας γίνεται με χιόνι. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο