Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο

Ο Abraham Kiptum σημείωσε μία ασύλληπτη επίδοση στον Medio Maratón de Valencia Trinidad Alfonso

Share

Ένα νέο σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια, Medio Maratón de Valencia Trinidad Alfonso! Ο Kενυάτης Abraham Kiptum τερμάτισε την απόσταση σε 58:18 σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση κατά πέντε δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το προηγούμενο που ανήκε στον Zersenay Tadese.

Με τον τρόπο αυτό η πόλη της Βαλένθια πήρε και αυτό το ρεκόρ, καθώς πριν από έναν χρόνο η Joyciline Jepkoskei είχε πετύχει και αυτή παγκόσμιο ρεκόρ στην ίδια απόσταση στις γυναίκες!

Ο νικητής μαζί με το γκρουπ των πρωτοπόρων πέρασαν τα 5χλμ. σε 13:56 με το ρυθμό να πέφτει λιγο στη συνέχεια και να περνούν τα 10χλμ. σε 28:02. Κάπου εκεί ο Kiptum μπήκε με αποφασιστικότητα μπροστά και ανέβασε το ρυθμό για τα επόμενο χιλιόμετρα κοντά στο 2:44/χλμ.

Έτσι πέρασε τα 20χλμ. σε 55:21 (και αυτό ρεκόρ), διένυσε δηλαδή το δεύτερο 10άρι σε 27:16! Δεύτερος και αυτός με σπουδαία επίδοση, ήταν ο Αιθίοπας Jemal Yimer με 58:31, επίδοση που τον ανέβασε στην τρίτη θέσω όλων των εποχών.

Η πόλη της Βαλένθια σε έναν περίπου μήνα διοργανώνει και τον Μαραθώνιο της που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες δρομείς και – πλέον -και πολλούς Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος στο Βουκουρέστι - Οι Έλληνες
Δυνατοί άνεμοι αλλά και ελληνικοί τερματισμοί
Tommy Hughes: 64 και συνεχίζει να τρέχει γρήγορα...
Δείτε τι έκανε στον Μαραθώνιο του Μπέλφαστ
Έτοιμο το μοβ Ολυμπιακό Στάδιο στο Παρίσι!
Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο