Μεγάλο ρεκόρ στον UAE Healthy Kidney 10χλμ.

Φοβερή επίδοση από τον 18χρονο Rhone Kipruto

Share

Για 14η χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ο UAE Healthy Kidney 10K, ένας αγώνας 10χλμ. στην καρδιά της πόλης, στο πάρκο. Ο αγώνας αυτός που φέτος φιλοξένησε σχεδόν 7.500 δρομείς, για την ακρίβεια 3.978 άνδρες και 3.496 γυναίκες, πραγματοποιήθηκε από τον περιβόητο σύλλογο δρομέων υγείας της πόλης, τους  New York Road Runners, με τη χορηγία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στόχο την ανάδειξη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της δωρεάς οργάνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2000 ο Sheikh Zayed, πολιτικός αρχηγός των ΗΑΕ, έλαβε μόσχευμα νεφρού κι έκτοτε αποφάσισε να στηρίξει το κίνημα της δωρεάς οργάνων, ενώ με το συγκεκριμένο αγώνα προωθείται και ο αραβικός πολιτισμός στις ΗΠΑ.

Μεγάλος νικητής του αγώνα με σπουδαίο ρεκόρ ήταν ο 18χρονος Κενυάτης Rhone Kipruto συντρίβοντας το ρεκόρ αγώνα με 27:08. Η επίδοση του αυτή είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ σε 10χλμ. σε άσφαλτο ενώ τον έκανε πλουσιότερο κατά 30.000 δολάρια, αφού οι διοργανωτές έχουν θεσπίσει αυτό το ποσό σε όποιον σπάσει το ρεκόρ. Μάλιστα, ο νεαρός πολλά υποσχόμενος Κενυάτης έλαβε ακόμα 10.000 δολάρια ως έπαθλο για τη νίκη του.

Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Mathew Kimeli σε 27:19, ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Teshome Mekonen σε 28:10.

Στις γυναίκες, η  Buze Diriba από την Αιθιοπία επικράτησε στον αγώνα σε 32:04 ξεφεύγοντας από τη συμπατριώτισσά της και καταξιωμένη μαραθωνοδρόμο, Aselefech Mergia στα τελευταία 200μ. Η Mergia ακολούθησε δύο δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ τρίτη ήταν η Κενυάτισσα Monicah Ngige σε 32:15.

φωτογραφία: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο