H 42χρονη που νίκησε τον καρκίνο, νίκησε και την υποθερμία στη Βοστόνη

Η απίθανη ιστορία της Mary Shertenlieb

Share

O φετινός Μαραθώνιος της Βοστόνης, όπως εξελίχθηκε με πολύ δυνατούς ανέμους και απρόσμενες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αποτέλεσε μία δοκιμασία για τους χιλιάδες συμμετέχοντες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 2.500 δρομείς ζήτησαν ιατρική βοήθεια, εκατοντάδες εγκατέλειψαν, ενώ πάρα πολλά ήταν και τα κρούσματα υποθερμίας.

Η Mary Shertenlieb ήταν μία από αυτές τις δρομείς που πάλεψε, όχι μόνο με τα 42.195μ. της διαδρομής, αλλά και με την υποθερμία.

Η 42χρονη Αμερικανίδα χρειάστηκε 13 περίπου ώρες για να ολοκληρώσει τον μαραθώνιο, όμως η υποθερμία δεν στάθηκε ικανή να τη σταματήσει, παρά τις συστάσεις του ιατρικού προσωπικού του αγώνα.

Η Shertenlieb έχει κερδίσει τρεις φορές στη ζωή της τον καρκίνο, κι έτσι, η υποθερμία ήταν μία απλή υπόθεση για την ίδια όπως δήλωσε αργότερα.

Στόχος της ήταν να τερματίσει στον αγώνα, στον πρώτο της μαραθώνιο, για να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμα Dana-Farber Cancer Institute in Boston με σκοπό την έρευνα και θεραπεία του καρκίνου, όπου είχε φιλοξενηθεί κι ίδια ως ασθενής.

Παρά τις διάφορες πατέντες που είχε δοκιμάσει για να αποφύγει το νερό και το κρύο, τα χείλη της είχαν γίνει μωβ, ενώ η θερμοκρασία του σώματός της ήταν πολύ χαμηλή. Τόσο στο 20ο όσο και στο 25οχλμ. το ιατρικό προσωπικό της πρότεινε να σταματήσει καθώς κινδύνευε η υγεία της.

Κι έτσι έκανε. Παρέα με έναν οικογενειακό της φίλο που έτρεχε μαζί της σταμάτησαν και μπήκαν σε ένα εστιατόριο για να ζεσταθούν. Από εκεί κάλεσε το σύζυγό της να περάσει να την πάρει. Ωστόσο, εκείνος είχε μία διαφορετική ιδέα. Της πρότεινε, λοιπόν, να την πάει σπίτι για λίγο ώστε να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να συνέλθει και να την ξαναφέρει στο ίδιο σημείο λίγο αργότερα, όταν θα είχαν σταματήσει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να συνεχίσει τον αγώνα της.

Η Shertenlieb δεν δυσκολεύτηκε να πει το ναι. Επέστρεψε μερικές ώρες αργότερα, συνέχισε από το ίδιο σημείο της διαδρομής και τελικά τερμάτισε λίγο μετά τις 12 το βράδυ ολοκληρώνοντας τον αγώνα, παρά το γεγονός φυσικά ότι η διοργάνωση είχε επίσημα τελειώσει.

Ωστόσο, ο κόσμος που βρέθηκε εκεί, ο οποίος είχε ενημερωθεί από τα social media, τη χειροκρότησε ζεστά και της χάρισε μία συγκλονιστική στιγμή τερματισμού.

Η 42χρονη μητέρα δύο παιδιών κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει περισσότερα από 40.000 δολάρια για το ίδρυμα που, όπως ανέφερε η ίδια, της έσωσε τη ζωή. Μπορεί να τερμάτισε ανεπίσημα και τελευταία στον αγώνα, όμως, δεν θα άλλαζε τίποτα σε αυτή τη μέρα που θα θυμάται για πάντα.

Βασισμένο στο άρθρο του aol.com “Cancer survivor fights rain, hypothermia, to finish Boston Marathon after midnight”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο