“Αγριεμένοι” Kipchoge και Keitany

Οι δύο Κενυάτες έχουν πάρα πολύ υψηλούς στόχους για τον Virgin Money London Marathon

Share

O Virgin Money London Marathon φέτος είναι πολλά υποσχόμενος, όσον αφορά τις επιδόσεις, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Στους άνδρες η παρουσία των Eliud Kipchoge, Κenenisa Bekele και Mo Farah ανεβάζει το θερμόμετρο, τη στιγμή που ο Kipchoge δηλώνει πως είναι έτοιμος για μία μεγάλη επίδοση, ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, από το στρατόπεδο του Bekele δηλώνουν αρκετά αισιόδοξοι λόγω… υγείας. Κι αυτό γιατί το 2014 στο Παρίσι και το 2016 στο Βερολίνο όπου ο Αιθίοπας θριάμβευσε, βρισκόταν σε καλή κατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα ή ενόχληση, σε αντίθεση με άλλες συμμετοχές του σε μαραθωνίους όπου αντιμετώπιζε προβλήματα και μικροενοχλήσεις.

Τώρα, ο Αιθίοπας χαίρει άκρας υγείας υπονοώντας ότι είναι σε θέση να κυνηγήσει μία πολύ μεγάλη επίδοση.

Δείτε εδώ αναλυτικά συμμετοχές και πληροφορίες για τον Virgin Money London Marathon

Στις γυναίκες, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. H Mary Keitany πέρυσι σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε αγώνα μόνο για γυναίκες (οι γυναίκες ελίτ έχουν δική τους εκκίνηση στο Λονδίνο) με 2:17:01.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, θα έχει τη βοήθεια ανδρών δρομέων στοχεύοντας το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση, 2:15:25, το οποίο είχε σημειώσει η Paula Radcliffe στην ίδια διαδρομή.

Σίγουρα, η Tirunesh Dibaba, η οποία πέρυσι σημείωσε 2:17:56, νέο προσωπικό της ρεκόρ, δεν θα μείνει αμέτοχη σε όλο αυτό και πιθανόν θα ακολουθήσει κι αυτή.

Mary Keitany και Tirunesh Dibaba ποζάρουν στο Λονδίνο λίγο πριν τη μεγάλη μάχη

φωτογραφίες: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα όπλα η Αιθιοπία - Haile Gebrselassie και Feyisa Lilesa δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν
Έκρυθμη η κατάσταση στην Αιθιοπία με τους σπουδαίους πρωταθλητές να δηλώνουν έτοιμοι για μάχη
Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον χρυσό ολυμπιονίκη Blummenfelt
Εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον Kristian Blummenfelt, τον χρυσό ολυμπιονίκη του τριάθλου. Δείτε περισσότερα
Μεγάλη συμμετοχή στην Λάρνακα και τον 4ο Radisson Blu Marathon
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Λάρνακας
Back to Top