Την Κυριακή ο Virgin Money London Marathon

Πληροφορίες για τον αγώνα, κορυφαίες συμμετοχές, ελληνικές παρουσίες και πολλά ακόμα για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Share

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης ανήκει στο παρελθόν και πλέον όλα τα βλέμματα των φίλων της απόστασης στρέφονται στο Λονδίνο. Εκεί, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές, ενώ τα ονόματα των ελίτ δρομέων, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, πραγματικά κόβουν την ανάσα!

Δείτε εδώ αναλυτικά τις κορυφαίες συμμετοχές

Ο Virgin Money London Marathon θα πραγματοποιηθεί για 38η φορά αφού ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου του 1981 κι έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο. 

Το γεγονός ότι οι διοργανωτές κάθε χρόνο φροντίζουν να έχουν την αφρόκρεμα των μαραθωνοδρόμων τα ρεκόρ διαδρομής είναι ασύλληπτα, με 2:03:05 στους άνδρες από τον Έλιουντ Κιπτσόγκε το 2016 και το αξέχαστο 2:15:25 της Paula Radcliffe από το 2003. Μάλιστα, πέρυσι, η Mary Keitany έκανε 2:17: σε κούρσα χωρίς τη βοήθεια των ανδρών.

Φυσικά, δρομείς από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών, καθώς ο Μαραθώνιος του Λονδίνου είναι κάθε χρόνο ένας από τους μεγαλύτερους προσεγγίζοντας τους 40.000 τερματισμούς. 

Εννοείται πως θα υπάρχει και ελληνική παρουσία καθώς δεν είναι λίγοι οι δρομείς από τη χώρα μας που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Ο αγώνες κάθε χρόνο φιλοξενεί και πολλές φιλανθρωπικές δράσεις από τους συμμετέχοντες, ενώ δεκάδες διασημότητες αλλά και σημαντικές προσωπικότητες είτε αγωνίζονται είτε εμπλέκονται στον αγώνα.

Φέτος μάλιστα, οι Βρετανοί έχουν εξασφαλίσει πως την εκκίνηση του αγώνα θα δώσει η Βασίλισσα της Αγγλίας, γεγονός αρκετά σημαντικό για τους Άγγλους.

Το πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδος)

  • 10:55 – Εκκίνηση ελίτ αγώνα με χειράμαξο
  • 11:00 – World Para Athletics Marathon World Cup ambulant races
  • 11:15 – Εκκίνηση ελίτ γυναικών
  • 12:00 – Εκκίνηση ελίτ ανδρών, Εθνικό Πρωτάθλημα Μ. Βρετανίας και των υπόλοιπων δρομέων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο ρεκόρ Μ40 στο Λονδίνο ο Bekele!
Κι όμως κάνει ακόμα ρεκόρ…
H σκυτάλη στον Bank of America Chicago Marathon
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο