Η μεγάλη λίστα των εγκαταλείψεων στη Βοστόνη

Δείτε ποιοι ελίτ δρομείς βγήκαν εκτός, αλλά και το όλο το βίντο του αγώνα

Share

Η 122η διοργάνωση του Boston Marathon  θα μείνει στην ιστορία για τις εξαιρετικά και ανεξήγητα κακές για την εποχή καιρικές συνθήκες.

Δείτε εδώ την ιστορία του μεγάλου νικητή του Boston Marathon, Yuji Kawauchi

Αυτές ήταν άλλωστε που έφεραν τα πάνω κάτω στις πρώτες θέσεις, και οδήγησαν σε εκατοντάδες εγκαταλείψεις. Mάλιστα, σύμφωνα με τη διοργάνωση, περισσότεροι απο 2.500 δρομείς ζήτησαν ή τους δόθηκε βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό, ενώ τα “κρούσματα” υποθερμίας ήταν εκατοντάδες.

Δείτε εδώ τι έγινε στον Boston Marathon

Όσον αφορά τους ελίτ δρομείς τα περισσότερα μεγάλα ονόματα αναγκάστηκαν να σταματήσουν τον αγώνα. Στους άνδρες ξεχωρίζουν τα ονόματα του Αμερικάνου Galen Rupp, ο οποίος ήταν και η μεγάλη ελπίδα των Αμερικάνων, καθώς και των Κενυατών Nobert Kigen, Wilson Chebet, Evans Chebet, Felix Kandie και Philemon Rono, των Tamirat Tola, Lemi Berhanu και Lelisa Desisa από την Αιθιοπία, αλλά και του Γερμανού κατόχου του εθνικού ρεκόρ στην απόσταση Arne Gabius, του Νοτιοαφρικάνου Lusapho April και του Καναδού Eric Gillis.

Στις γυναίκες, οι κορυφαίες Αφρικανές Aselefech Mergia, Buzunesh Duba και Mamitu Daska σταμάτησαν, όπως επίσης και οι Caroline Rotich και Gladys Chesir από την Κένυα αλλά και οι Αμερικανίδες Kellyn Taylor και Deena Kastor.

Θα πρέπει να πούμε βέβαια, πως συχνά οι ελίτ δρομείς επιλέγουν την εγκατάλειψη όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, όπως συνέβη στη Βοστόνη, είτε για να μη ρισκάρουν κάποιον τραυματισμό ή έντονη καταπόνηση είτε για να τρέξουν σε κάποια άλλη διοργάνωση στο άμεσο μέλλον.

Δείτε εδώ το βίντεο με τη μετάδοση του αγώνα

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο