O 13χρονος Aidan Puffer εντυπωσίασε την 1η ημέρα του Boston Marathon

Δείτε τι έγινε τo Σάββατο στους αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 122ης διοργάνωσης

Share

Η αυλαία της 122ης διοργάνωσης του Boston Marathon άνοιξε παραδοσιακά το Σάββατο με τους αγώνες των 5χλμ. και του ενός μιλίου στο κέντρο της Βοστόνης.

Χιλιάδες δρομείς αγωνίστηκαν και στα δύο αγωνίσματα ανάμεσά τους μάλιστα και σπουδαία ονόματα. Άλλωστε ο αγώνας των 5χλμ. αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς δρομείς που κυνηγούν τη νίκη αλλά και μία καλή επίδοση.

Αυτός, ωστόσο, που ξεχώρισε φέτος ήταν ο 13χρονος (!) Aidan Puffer. Ο νεαρός μαθητής τερμάτισε την απόσταση των 5χλμ. σε 15:47 τρέχοντας σε ένα ρυθμό κοντά στο 3:09/1000μ.!

Αυτό είναι κι ένα άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση για τον 13χρονο από το Manchester του Connecticut, o oποίος βέβαια προπονείται συστηματικά και μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε τερματίσει τα 5χλμ. σε 16:11 σε αγώνα στην περιοχή του Rhode Island.

Δείτε εδώ περισσότερα για τον Boston Marathon

Για την ιστορία, ο νεαρός τερμάτισε στην 43 θέση του συνόλου των 8.668 δρομέων, ενώ νικητής αναδείχθηκε με 13:42 ο Αιθίοπας Hagos Gebrhiwet, χάλκινος Ολυμπιονίκης στα 5.000μ. το 2016, μπροστά από τον πολύ ικανό Αμερικάνο δρομέα, Ben True, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Buze Diriba επίσης από την Αιθιοπία με 15:22.

H νικήτρια του αγώνα στον τερματισμό

φωτογραφίες: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο