Στο Λονδίνο όλα τα αστέρια

Δείτε τις κορυφαίες συμμετοχές στον Virgin Money London Marathon 2018

Share

Στις 22 Απριλίου το Λονδίνο θα υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη για τον φετινό Virgin Money London Marathon.

Και φέτος το επίπεδο των ελίτ συμμετεχόντων είναι με διαφορά το υψηλότερο αφού συμμετέχουν τρεις από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικούς δρομείς όλων των εποχών, καθώς και μερικοί πολύ γρήγοροι ακόμα μαραθωνοδρόμοι.

Ξεκινάμε φυσικά με τον Eliud Kipchoge, τον μαραθωνοδρόμο που είναι σίγουρα ο καλύτερος εν ενεργεία. Νίκες στις σπουδαιότερες διοργανώσεις, ανάμεσα τους και στο Λονδίνο και μάλιστα δύο συνεχόμενες φορές (2015 και 2016), χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και η απίστευτη επίδοσή του λίγο πάνω από τις 2 ώρες στο πρόγραμμα της ΝΙΚΕ έχουν αναδείξει στη συνείδησή μας τον 33χρονο Κενυάτη ως τον πιο γρήγορο μαραθωνοδρόμο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει – ακόμα – στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ.

Δίπλα του θα βρεθεί ο 35χρονος Κenenisa Bekele, ένας δρομέας που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Παγκόσμια ρεκόρ σε 5.000 και 10.000μ. αλλά και καλύτερη επίδοση 2:03:03 στον Μαραθώνιο, καθώς και υποσχέσεις για μεγάλο ρεκόρ και στα 42χλμ. υποδεικνύουν ένα σπουδαίο αθλητή και μία μεγάλη μάχη.

Η παρουσία του Mo Farah δεν μπορεί και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη με τους Βρετανούς να ποντάρουν πολλά στον 34χρονο πλέον, σουπερσταρ των δρόμων. Ο Βρετανός σταμάτησε δια παντός τις αγωνιστικές συμμετοχές εντός στίβου και πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον μόνο στον Μαραθώνιο όπου έχει ένα “φτωχό” ατομικό ρεκόρ με 2:08:21.

Φυσικά κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τον Guye Adola, τον 27χρονο Αιθίοπα που στον πρώτο του Μαραθώνιο στο Βερολίνο έτρεξε την απόσταση σε 2:03:46, ενώ παρών θα είναι και ο Daniel Wanjiru, περσινός νικητής του αγώνα με 2:05:21, ο οποίος φυσικά και θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2017.

Ξεχωρίζουν ακόμα ο Κενυάτης Abel Kirui, δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην απόσταση, ο Lawrence Cherono, επίσης από την Κένυα, με ατομικό ρεκόρ 2:05:09, ο Αιθίοπας Tula Kitata με ρεκόρ 2:05:50, αλλά και οι Ghirmay Ghebreslassie, Amanuel Mesel και Yohanes Gebregergish από την Ερυθραία.

Στις γυναίκες, η Mary Keitany και η Τirunesh Dibaba αναμένεται να μας χαρίσουν μία ακόμα συναρπαστική μάχη στους δρόμους του Λονδίνου. Πέρυσι το είχαν πετύχει και με το παραπάνω βγάζοντας σπουδαίες επιδόσεις που αποτελούν ατομικά ρεκόρ και για τις δύο με 2:17:01 και 2:17:56 αντίστοιχα!

Θυμηθείτε τι είχαν κάνει Mary Keitany και Τirunesh Dibaba το 2017

Gladys Cherono από την Κένυα και Mare Dibaba από την Αιθιοπία είναι δύο ακόμα δρομείς με ρεκόρ κάτω από τις 2:20, τέσσερις ακόμα δρομείς (Brigid Kosgei από την Κένυα, Tigist Tufa και Tadelech Bekele από την Αιθιοπία και Rose Chelimo από το Μπαχρέιν) έχουν ρεκόρ από 2:20:22 έως 2:22:51, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η συμμετοχή της Vivian Cherouyot, αθλήτριας που έχει κερδίσει αρκετά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες εντός στίβου. 

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθούν και αρκετοί Έλληνες δρομείς που θέλουν να ζήσουν τις μοναδικές στιγμές του Virgin Money London Marathon, ενώ αναμένεται να συλλεχθούν δεκάδες χιλιάδες λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο