Εντυπωσίασε (και πάλι) ο Jake Robertson σε αγώνα 10χλμ.

Μεγάλη νίκη και επίδοση από τον Νεοζηλανδό στον Crescent City Classic 10k

Share

Ο Jake Robertson μαζί με τον αδερφό του Zane, αποτελούν μία μεγάλη ελπίδα των Νεοζηλανδών για τις αποστάσεις. Τα δύο αδέρφια έχουν αποδείξει αρκετές φορές πως μπορούν να κοντράρουν στα ίσα κορυφαίους Αφρικανούς δρομείς και να διεκδικήσουν διακρίσεις και μετάλλια σε μεγάλες διοργάνωσεις.

Το περασμένο Σάββατο, στον Crescent City Classic 10k, έναν αγώνα που πραγματοποιείται στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ παραδοσιακά μία ημέρα πριν το Πάσχα για τους καθολικούς, ο Jake Robertson έδειξε για μία ακόμα φορά τα δόντια του επικρατώντας στα 10χλμ. με το εντυπωσιακό 27:28. Ο 28χρονος δρομέας από τη Νέα Ζηλανδία έχει ρεκόρ στο στίβο (10.000μ.) 27:45. Μάλιστα, άφησε πίσω του αρκετά καλούς Κενυάτες δρομείς, όπως τον John Muritu που ήταν δεύτερος πάνω από μισό λεπτό πίσω με 28:14 αλλά και τον Edwin Soi που ήταν τρίτος σε 28:18.

O Robertson είχε αναδειχθεί νικητής και πέρυσι στον ίδιο αγώνα σε 27:55 ενώ πλησιάσε αρκετά το ρεκόρ αγώνα που κρατά ο Κενυάτης Sammy Kipketer από το 2002 με 27:10, σε μία διοργάνωση απ’ όπου έχουν παρελάσει πολύ σπουδαίοι δρομείς, όπως ο Frank Shorter, νικητής στην 1η διοργάνωση το 1979, ο Carlos Lopes, ο Leonard Komon, η Lornah Kiplagat κ.ά.

Tα δύο δίδυμα αδέρφα, Jake και Zane, εδώ και αρκετά χρόνια περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην Κένυα και το υψόμετρο του Ίτεν, όπου και προπονούνται για μεγάλες αποστάσεις από τα 10χλμ. έως και τον Μαραθώνιο.

Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Κενυάτισσα Μonicah Ngige σε 32:05.

φώτο: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο