Θρίαμβος για τη Dibaba στα 3.000μ.

Δείτε τι έγινε στον πρώτο τελικο του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ

Share

H Genzebe Dibaba ήταν η μεγαλή νικήτρια του τελικού των 3.000μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ.

Η όμορφη Αιθιοπέζα έτρεξε έξυπνα και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί φτάνοντας σε μία ακόμα παγκόσμια νίκη με 8:45.05. Ακολούθησε η Ολλανδέζα Hassan Sifan σε 8:45.68 ενώ τρίτη ήταν η Βρετανίδα Laura Muir σε 8:45.78.

Η κούρσα ξεκίνησε σε αναγνωριστικό ρυθμό με τη Muir να μπαίνει αρχικά μπροστά και στη συνέχεια τη Γερμανίδα Klaustherhalfen να οδηγούν περνώντας το πρώτο 1000άρι σε 3:14.67.

Η νεαρή Γερμανίδα ανέβασε ελαφρώς το ρυθμό στη συνέχεια με τις δρομείς – και οι 14 του τελικού σχεδόν όλες μαζί – να περνούν τα 2.000μ. σε 6:07.

Στη συνέχεια, όμως, η Dibaba… πήρε το όπλο της και μπήκε μπροστά αλλάζοντας δραματικά το ρυθμό και δημιουργώντας, στα τελευταία 400μ. μία μικρή αλλά ουσιαστική διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος. Το τελευταίο χιλιάρι της ήταν εντυπωσιακό αφού το κάλυψε σε 2:37!

Siffan και Muir πάλεψαν για τις επόμενες θέσεις με την Ολλανδέζα να είναι μπροστά και να κρατιέται μέχρι το τέλος.

H Hellen Obiri από την Κένυα ήταν 4η σε 8:49.66, Αμερικανίδα Houlihan 5η σε 8:50.38 και η Fantu Worku από την Αιθιοπία 6η σε 8:50.54 ενώ η Klaustherhalfen έμεινε στην 7η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tαράζει τα νερά η adidas με το νέο ADIZERO Adios Pro Evo 1
Ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά για τα SuperShoes
Παραλίγο Παγκόσμιο ο Jacob - Επιβλητική και πάλι η Kipyegon την 1η ημέρα του τελικού των Diamond League
Eντυπωσιακές επιδόσεις από τους κορυφαίους
Δεν τα κατάφερε ο Aleksandr Sorokin
Δείτε το ποστ του Λιθουανού μετά την εγκατάλειψη του
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο