Άναψε φωτιά στις ΗΠΑ γνωστό δρομικό application

Οι “ανεβασμένες” προπονήσεις αποκάλυψαν τις στρατιωτικές βάσεις

Share

Κάθε χρόνο το γνωστό application Strava, το οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες δρομείς σε όλο τον κόσμο για να καταγράφουν αλλά και να μοιράζονται τις προπονήσεις τους, δημοσιεύει έναν παγκόσμιο χάρτη όπου παρουσιάζονται όλες οι “ανεβασμένες” προπονήσεις των χρηστών.

Το χάρτη αυτό μελέτησε επιμελώς ο 20χρονος Αυστραλός Nathan Ruser, φοιτητής και μελετητής της Διεθνούς Ασφάλειας και των σχέσεων με τη Μέση Ανατολή και τελικά μπόρεσε να εντοπίσει τις ανεβασμένες προπονήσεις των Αμερικάνων στρατιωτών σε χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, βγάζοντας συμπέρασμα για το πού βρίσκονται οι βάσεις τους.

Φυσικά, το Strava δεν υποχρεώνει τους χρήστες να ανεβάζουν και να δημοσιεύουν τις προπονήσεις τους, αφού υπάρχει επιλογή να μη γίνεται κάτι τέτοιο, επομένως το λάθος δεν βαραίνει το ίδιο το application.

Το ποστάρισμα που έκανε στο twitter με την έρευνά του ξεσήκωσε θύελλες καθώς διακυβεύονται θέματα εθνικής ασφαλείας για τις ΗΠΑ.

Γενικά, λοιπόν, θέλει προσοχή στις πληροφορίες που μοιραζόμαστε, ακόμα και για τις προπονήσεις μας καθώς μπορεί να προκύψει θέμα… Εθνικής Ασφάλειας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη συμμετοχή στην Λάρνακα και τον 4ο Radisson Blu Marathon
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Λάρνακας
Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από τον Jacob Kiplimo
Σπουδαία επίδοση από τον 21χρονο Jacob Kiplimo
Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον χρυσό ολυμπιονίκη Blummenfelt
Εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον Kristian Blummenfelt, τον χρυσό ολυμπιονίκη του τριάθλου. Δείτε περισσότερα
Back to Top