Ρεκόρ αγώνα στον Standard Chartered Dubai Marathon

Οι αθλητές από την Αιθιοπία Mosinet Geremew και Roza Dereje οι μεγάλοι νικητές στο Ντουμπάι

Share

Με έναν θεαματικό τρόπο ο Mosinet Geremew τερμάτισε στην πρώτη θέση του Standard Chartered Dubai Marathon που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Ο αθλητής από την Αιθοπία, που δήλωσε τη συμμετοχή του λίγες ημέρες πριν, τα έδωσε όλα λίγο πριν το τέλος, καταφέρνοντας όχι μόνο να πάρει τη νίκη αλλά να καταρρίψει και το ρεκόρ του αγώνα κάνοντας 2:04:00. Οι υπόλοιποι τερματισμοί έγιναν, στην κυριολεξία, ανά μερικά δευτερόλεπτα με τον Leul Gebresilase Aleme να τερματίζει στη δεύτερη θέση με 2:04:02, ενώ ο Tamirat Tola τερμάτισε στην τρίτη θέση με 2:04:06.
Η κούρσα ήταν από τις πιο γρήγορες παρασύροντας τους αθλητές σε μεγάλες επιδόσεις. Για την ακρίβεια, ο Tola, που ήταν ο περσινός νικητής, κατέβασε το χρόνο του από το 2017 κατά 5 δευτερόλεπτα, ενώ έξι αθλητές έκαναν από 2:04:15 και κάτω.

Ο Mosinet Geremew κατά την παραλαβή του τρόπαιού του δήλωσε ότι ήταν μία καλή κούρσα με έντονο συναγωνισμό, ενώ ο ίδιος σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι ο νικητής μόλις ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό.

 

Και στις γυναίκες, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν εξαιρετικά. Πρώτη τερμάτισε η Roza Dereje με χρόνο 2:19:17, γεγονός που την κάνει την έβδομη πιο γρήγορη μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών. Από την Αιθιοπία ήταν και η δεύτερη νικήτρια του αγώνα, Feyse Tadese, που τερμάτισε σε 2:19:30, ενώ η Yebrgual Melese τερμάτισε στην τρίτη θέση με 2:19:36. Η περσινή νικήτρια Worknesh Degefa έμεινε στην τέταρτη θέση με 2:19:53.

Στη διοργάνωση που περιελάμβανε εκτός από τον Μαραθώνιο και αγώνες 10 & 4 χλμ. συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 δρομείς. Εκτός από τις συμμετοχές χαρακτηριστικό του αγώνα είναι, ακόμα, τα μεγάλα ποσό που δίνονται στους αθλητές, με τον πρώτο άντρα και πρώτη γυναίκα στον Μαραθώνιο να λαμβάνουν ο καθένας $200.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο