Μπεκέλε εναντίον Κιπτσόγκε και Μο Φάρα στο Λονδίνο

Οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι δίνουν ραντεβού στον Virgin Money London Marathon

Share

Ο μαραθώνιος του Λονδίνου, Virgin Money London Marathon που θα διεξαχθεί στη Βρετανική πρωτεύουσα στις 22 Απριλίου, εξελίσσεται σε αρένα όπου θα αναμετρηθούν μερικοί από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους της γενιάς μας. Η οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου ανακοίνωσε σήμερα την προσθήκη ενός ακόμα λαμπρού ονόματος στη λίστα των αθλητών που θα αγωνιστούν, τον Κενενίσα Μπεκέλε.

Ο Κενενίσα Μπεκέλε ήταν πέρυσι δεύτερος στον ίδιο μαραθώνιο με χρόνο 2:05:57. Τον καλύτερο χρόνο του στο αγώνισμα τον έχει από τον μαραθώνιο του Βερολίνου το 2016 όπου κέρδισε με 2:03:03. Είναι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος όλων των εποχών.

Eτσι, ο ταλαντούχος χρυσός Ολυμπιονίκης Ελιουντ Κίπτσογκε (Eliud Kipchoge) και ο πρωτοεμφανιζόμενος στο αγώνισμα Σερ Μο Φάρα θα έχουν δίπλα τους στη γραμμή της αφετηρίας και τον 35χρονο πλέον Αιθίοπα, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του στο απαιτητικό αγώνισμα του μαραθωνίου και την επιθυμία του να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πριν αποσυρθεί από τη διεθνή σκηνή. Aυτό επισήμως ανήκει στον Ντένις Κιμέττο (2:02:57). Ο Κίπτσογκε είναι όμως αυτός που έχει απειλήσει το φράγμα των δύο ωρών στον υπό ειδικές συνθήκες οργανωμένο αγώνα Nike Sub-2, με χρόνο 2:00:25.

O εφετινός μαραθώνιος του Λονδίνου προβλέπεται πραγματκά συναρπαστικός καθώς η οργανωτική επιτροπή θα ανακοινώσει και άλλες ελίτ συμμετοχές μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

της Νατάσας Γιαννούση-Varney

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο