Η Σιάμεν άνοιξε τον χορό των Μαραθώνιων στην Κίνα με βροχή!

Ο Χiamen Marathon πραγματοποιήθηκε την πρώτη Κυριακή του 2018

Share

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου η πόλη της Σιαμέν στην Κίνα διοργάνωσε το δικό της Μαραθώνιο που κάθε χρόνο χαρίζει σπουδαίες επιδόσεις. Ο αγώνας που έχει τη χρυσή ετικέτα της IAAF, πραγματοποιείται στους δρόμεις της μεγάλης παραλιακής πόλης της Κίνας που αποτελεί μεγάλο λιμάνι  και εμπορικό κόμβο στην ανατολική ακτή της χώρας κι έχει πληθυσμό πάνω από 3,5 εκατομμύρια!

Νικήτρια του αγώνα ήταν η 27χρονη Φατούμα Σάντο από την Αιθιοπία, ενώ στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο συμπατριώτης της Ντεγιένε Ντεμπέλα. Μάλιστα, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, το βάθρο καταλήφθηκε μόνο από Αιθίοπες δρομείς.

Στις γυναίκες, η Σάντο επικράτησε με 2:26:41 αφήνοντας δεύτερη την 24χρονη συμπατριώτισσά της Αλεμαχιέχου σε 2:30:11 και σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στη 2η απόπειρά της στην απόσταση, ενώ τρίτη ήταν η Μεγκίστου, περσινή νικήτρια του αγώνα με 2:30:15.

Οι επιδόσεις είναι μακριά από το ρεκόρ αγώνα που κρατά από το 2015 η Μάρε Ντιμάμπα, επίσης από την Αιθιοπία με 2:19:52, όμως για αυτό ευθύνονται και οι καιρικές συνθήκες αφού σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έβρεχε καταρρακτωδώς.

Στους άνδρες, ο Ντεγιένε Ντεμπέλα επικράτησε με 2:11:22, μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (2:07:10), λόγω καιρού, ενώ τον ακολούθησαν οι αρκετά αναγνωρισμένοι μαραθωνοδρόμοι συμπατριώτες του, Ταρίκου Μπεκέλε και Αγιέλε Αμπσίρο σε 2:11:29 και 2:11:33 αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο