Επιστρέφει στη Νέα Υόρκη ο Κιπσάνγκ

Μετά την αποτυχία στο Βερολίνο ξαναδοκιμάζει στον TCS New York City Marathon

Share

Λίγες μέρες μετά την εγκατάλειψή του στο Μαραθώνιο του Βερολίνου κοντά στο 30οχλμ., ανακοινώθηκε πως ο Γουίλσον Κιπσάνγκ θα τρέξει στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Ο Κιπσάνγκ, ο οποίος είχε κερδίσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση το 2014, δήλωσε πως είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, ωστόσο, στη γερμανική πρωτεύουσα βρέθηκε σε κακή μέρα. Πλέον, αισθάνεται τυχερός που επιστρέφει στο Μεγάλο Μήλο και, όπως είναι αναμενόμενο, θα κυνηγήσει τη νίκη.

Βέβαια, ούτε εκεί το έργο του θα είναι εύκολο καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει σπουδαίους δρομείς, όπως τον Γκιρμάι Γκεμπρεσλασιέ, περσινό νικητή του αγώνα και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην απόσταση το 2013, τους Αιθίοπες Λεμί Μπερχάνου (2:04:33) και Λελίσα Ντεσίσα (2:04:45), τον Ελβετό Ταντέσε (2:06:40) αλλά και τον Μεμπ Κεφλεζίγκι στον τελευταίο του επίσημο Μαραθώνιο, καθώς και μερικούς ακόμα καλούς Κενυάτες.

Ο Κιπσάνγκ είχε το παγκόσμιο ρεκόρ για έναν χρόνο όταν είχε κερδίσει στο Βερολίνο το 2013 με 2:03:23 (του το πήρε ο συμπατριώτης του Ντένις Κιμέτο 364 μέρες αργότερα στην ίδια πόλη), ενώ είναι ο μοναδικός δρομέας που έχει τρέξει την απόσταση κάτω από το 2:05 οκτώ φορές! Πέρυσι μάλιστα, και πάλι στο Βερολίνο, σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 2:03:13 τερμάτισε όμως δεύτερος πίσω από Κενενίσα Μπεκέλε.

Το επίπεδο για τη μεγαλύτερη διοργάνωση μαραθωνίου του κόσμου είναι φυσικά πολύ υψηλό και στις γυναίκες. Ξεχωρίζει η παρουσία της Μέρι Κεϊτανί, της αθλήτριας που την περασμένη άνοιξη σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για αγώνα μόνο για γυναίκες με 2:17:01, ενώ πρόσφατα προστέθηκε στη λίστα και η 28χρονη Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία, η οποία έχει ρεκόρ 2:19:52 και ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη.

Ξεχωρίζουν ακόμα, η Μπουζουνές Ντέμπα με ρεκόρ κάτω από 2:20 (2:19:59), η Μαμίτου Ντάσκα, επίσης από την Αιθιοπία με ρεκόρ 2:21:59, η Πορτογαλίδα Τζέσικα Αουγκούστο με 2:24:33 ενώ στον αγώνα θα λάβει μέρος και η Σάλαν Φλάναγκαν, η οποία “θορυβήθηκε” από το απίθανο ρεκόρ της συμπατριώτισσάς της Τζόρνταν Χάσεϊ την περασμένη εβδομάδα στο Σικάγο. Συνολικά στον αγώνα θα λάβουν μέρος 16 δρομείς με ρεκόρ κάτω από 2:30!

Ο TCS New York City Marathon διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων της μεγαλούπολης “New York Road Runners” και είναι ο μεγαλύτερος μαραθώνιος αφού περισσότεροι από 1.000.000 δρομείς έχουν τερματίσει από το 1970! Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου με 50.000 συμμετοχές και δρομείς από 125 χώρες. Η διαδρομή του αγώνα περνά από πέντε περιφέρειες της Νέας Υόρκης παρά το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε και για έξι διοργανώσεις (1970-1975) περιελάμβανε 4 στροφές γύρω από το Central Park.

Αποτελεί τον τελευταίο αγώνα της περιβόητης σειράς των Abbott World Marathon Majors μαζί με τις διοργανώσεις του Τόκιο, της Βοστόνης, του Λονδίνου, του Βερολίνου και του Σικάγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο