Την Κυριακή ο Bank of America Chicago Marathon

Κορυφαίες συμμετοχές, χιλιάδες δρομείς και τελευταία νέα από τον Μαραθώνιο του Σικάγο

Share

Δεν είναι ότι ανήκει στους κορυφαίους Μαραθώνιους του κόσμου (Major Marathons). Ότι κάθε χρόνο έχει κορυφαία ονόματα να λαμβάνουν μέρος. Ότι πραγματοποιείται από το 1977. Είναι ότι συγκεντρώνει σε κάθε του διοργάνωση χιλιάδες συμμετοχές με δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη να σπεύδουν να αγωνιστούν.

Ο Bank of America Chicago Marathon πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή και φιλοδοξεί να σημειώσει νέο ρεκόρ συμμετοχών αλλά και να φιλοξενήσει μεγάλες επιδόσεις.

Κορυφαίες συμμετοχές

Βλέποντας, άλλωστε τη λίστα των ελίτ δρομέων καταλαβαίνει κανείς ότι ο στόχος του είναι υψηλός. Ξεχωρίζει φυσικά ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ της απόστασης, Ντένις Κιμέτο, που προτίμησε το Σικάγο από το να κονταροχτυπηθεί στο Βερολίνο με τη γνωστή τριάδα. 

Μαζί του όμως, θα αγωνιστεί και ο συμπατριώτης του Στάνλεϊ Μπίβοτ, ένας δρομέας με ρεκόρ 2:03:51 που είναι στους δέκα καλύτερους όλων των εποχών. Τρίτος πιο γρήγορος της παρέας, ο Αιθίοπας Φεγίσα Λιλέσα με ρεκόρ 2:04:52.

Το ερωτηματικό
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Γκάλεν Ραπ. Ο Αμερικάνος ολυμπιονίκης έχει τρέξει αρκετά καλά σεμεγάλες διοργανώσεις, όμως το ατομικό του ρεκόρ είναι ακόμα πολύ πίσω από τις διαστημικές επιδόσεις των Αφρικανών (2:09:58). Θα καταφέρει να τους συναγωνιστεί;

Ο Κενυάτης Αμπέλ Κιρούι με 2:05:04 και ο Αιθίοπας Λέμμα Σισάι με 2:05:16 συμπληρώνουν, μαζί με τους Ραπ, μία πολύ δυνατή εξάδα, ενώ θα αγωνιστούν δύο ακόμα δρομείς με ρεκόρ στο 2:06.

Ξεχωρίζουν δύο στις γυναίκες

Κι αν νομίζετε ότι στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο… χλιαρά κάνετε λάθος! Η Τιρουνές Ντιμπάμπα μετά το 2:17:56 που σημείωσε στο Λονδίνο δεν φαίνεται να αστειεύεται, ενώ η Φλόρενς Κιπλάγκατ είναι πολύ έμπειρη στην απόσταση κι έχει και ρεκόρ 2:19:44.

Μερικές καλές ακόμα συμμετοχές ξεχωρίζουν, κυρίως με δρομείς από τις ΗΠΑ, όπως η Τζόρνταν Χάσεϊ, φαντάζει όμως δύσκολο να καταφέρουν να συναγωνιστούν τις δύο Αφρικανές.

Μεγάλο στοίχημα για τον αγώνα είναι και το ρεκόρ τερματισμών. Δύο φορές στην ιστορία της διοργάνωσης έχουν ξεπέράσει τις 40.000, τόσο το 2014, όσο και το 2017 (40.801 και 40.608 αντίστοιχα).

Δεν θα λείψουν φυσικά και οι Έλληνες δρομείς που είτε ζουν στις ΗΠΑ είτε θα ταξιδέψουν ως εκεί για να αγωνιστούν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαλές εμφανίσεις από Μαρινάκου και Σταμούλη
Δείτε τους χρόνους τους στη Λυών
Οι Έλληνες στον Μαραθώνιο της Πράγας
Δείτε τις επιδόσεις τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο