Έκτός τελικού ο Σέντροβιτς – Το πάλεψε η Μπελιμπασάκη

Δείτε τι έγινε την 7η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Share

Με τα κυριότερα φαβορί να περνούν στους τελικούς, στα 800 και στα 5.000μ. των γυναικών, και μερικές εκπλήξεις στα 1.500μ. των ανδρών καθώς και δύο μεγάλους τελικούς κύλησε η 7η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου.

Συγκεκριμένα, στα 800μ. των γυναικών πραγματοποιήθηκε ο 1ος προκριματικός γύρος με συνολικά 45 δρομείς να συμμετέχουν. Από αυτές οι 24 προκρίθηκαν στον ημιτελικό και αυτές που ξεχωρίζουν είναι χωρίς αμφιβολία η Κάστερ Σεμένια που δοκίμασε τις δυνάμεις της και στα 1.500μ. πριν από λίγες μέρες όπου ήταν τρίτη, η Τσικόσκα από την Πολωνία 7η στα 1.500μ., η Καναδή Μπίσοπ 4η στα 800μ. πέρυσι στο Ρίο, η Βρετανίδα Λίντσεϊ Σαρπ, οι Αμερικανίδες  Λίπσεϋ, Μαρτίνεζ και Γουίλσον, η Γουαμπούι από την Κένυα αλλά και η Νιγιονσάμπα από το Μπουρουντί, αθλήτρια που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος. Απούσα από τους προκριματικούς ήταν η Κενυάτισσα Γιουνίς Σουμ που απ’ ότι φαίνεται προσβλήθηκε από τον ιο της γαστρεντερίτιδας που έχει χτυπήσει πολλούς αθλητές στο Λονδίνο.

Στο 5άρι των γυναικών, όλα τα μεγάλα ονόματα θα βρίσκονται στον τελικό της Κυριακής, όπως αυτά της Κενυάτισσας Έλεν Ομπίρι και της Αλμάζ Αγιάνα που είναι τα μεγαλύτερα φαβορί αλλά και η Γκιντέι από την Αιθιοπία, η Σιφάν Χασάν, η Βρετανίδα Μούιρ και η Αμερικανίδα Σάνον Ρόουμπερι.

Στα 1.500μ. των ανδρών, είχαμε δύο ημιτελικές σειρές. Στην πρώτη είχαμε συνολικά καλύτερους δρομείς αλλά, όπως αποδείχθηκε, και τις πιο τρανταχτές εκπλήξεις. Ο Ματ Σέντροβιτς, χρυσός ολυμπιονίκης πέρυσι στο Ρίο, έμεινε τελευταίος (!) σε μία κούρσα που πήγε αργά κι έτσι δεν θα βρίσκεται στον τελικό του αγωνίσματος. Εκτός έμεινε τόσο ο Σουλεϊμάν που είναι ένας από τους καλύτερους 1500άρηδες στον κόσμο όσο και ο στιπλίστας Μεκισί από τη Γαλλία που ήταν 4ος στα στιπλ. Δρομείς όπως ο Ασμπέλ Κίπροπ, που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο Τσέχος Χολούζα, ο Νικ Γουίλις από τη Νέα Ζηλανδία, ο πολύπειρος Ιγκουιντέρ από το Μαρόκο αλλά και ο Πολωνός Λεβαντόφσκι θα αναμετρηθούν και πάλι στον τελικό της Κυριακής.

Στους τελικούς, την έκπληξη έκανε στα 200μ. ο Τούρκος Γκιουλίεφ χαρίζοντας στους Τούρκους το χρυσό μετάλλιο με 20.09, με τον Γουέντ Βαν Νίεκερκ να είναι δεύτερος και να μην κάνει το νταμπλ (είχε κερδίσει και τα 400μ.).

Στα 400μ. εμπόδια των γυναικών η Αμερικανίδα Κόρι Κάρτερ ήταν η μεγάλη νικήτρια με 53.09 αφήνοντας δεύτερη τη συμπατριώτισσά της Μουχάμεντ που ήταν και το μεγαλύτερο φαβορί.

Από ελληνικής πλευράς, η Μαρία Μπελιμπασάκη έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στα ημιτελικά των 200μ. όμως με 23.21 έμεινε 5η στην 3η ημιτελική σειρά και 17η στο σύνολο εκτός τελικού. Πολύ καλή παρουσία είχε ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό, ο οποίος με την πρώτη του βολή στα 84,60 μ. έπιασε το όριο του τελικού και θα δώσει το παρών απέναντι σε σπουδαίους αθλητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο