Δεν τα κατάφερε ο Τσάκωνας – Τα φαβορί πέρασαν στα 5.000μ.

Δείτε τι έγινε την 6η ημέρα των αγώνων

Share

Η 6η ημέρα των αγώνων είχε τελικούς στα αγωνίσματα των 400μ. και 400μ. με εμπόδια και προκριματικά για τα 5.000μ. των ανδρών και τα 3.000μ. στιπλ των γυναικών. 

Πρωταγωνιστές ήταν ο αλλά και η εκπληκτική Αμερικανίδα Φίλις Φράνσις που κέρδισε με έναν δυνατό φίνις στα 400μ. με 49.95 αλλά και ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ που έκανε την έκπληξη στα 400μ. με εμπόδια με 48.35.

Όσον αφορά τα προκριματικά των 5.000μ. τα σημαντικότερα φαβορί πέρασαν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/8 στις 22:20 (ώρα Ελλάδας). Eκεί θα δούμε τον Μο Φάρα να διεκδικεί ένα ακόμα νταμπλ απέναντι σε σπουδαίους δρομείς όπως οι Αιθίοπες Εντρίς και Κεγιέλτσα, αλλά και τον 17χρονο Μπαρέγκα επίσης από την αφρικανική χώρα.

Παρόμοια και στα στιπλ των γυναικών που δρομείς όπως η Τσεσπόλ και η Τσεπκόετς από την Κένυα και η Έμμα Κόμπερν από τις ΗΠΑ θα δώσουν το παρών στον τελικό αφού πήραν εύκολα ή δύσκολα το εισιτήριο, αν και ο αποκλεισμός της Σοφία Ασσέφα από την Αιθιοπία αποτέλεσε μία μίνι έκπληξη.

Στα 200μ. τώρα, ο Λυκούργος Τσάκωνας αγωνίστηκε στην 3η ημιτελική σειρά, δεν βρέθηκε όμως σε καλή μέρα και τερμάτισε 6ος σε 20.73 μένοντας στη 14η θέση εκτός τελικού.

Στο ίδιο αγώνισμα συνέβη κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του στίβου, καθώς ο Μακβάλα από την Μποτσουάνα αναγκάστηκε να τρέξει μόνος του τον προημιτελικό δύο ώρες πριν τον ημιτελικό. Κι αυτό γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν άφησε τον Αφρικανό να αγωνιστεί στην προχθεσινή προημιτελική φάση αφού ο αθλητής βρισκόταν σε “καραντίνα” λόγω των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν σε 20 περίπου αθλητές, με τον σπρίντερ από την Μποτσουάνα να είναι ένας από αυτούς. 

Ωστόσο, ο αθλητής ζήτησε να αγωνιστεί και τελικά τον έβαλαν να τρέξει μόνος του. Για να περάσει στον ημιτελικό έπρεπε να τρέξει κάτω από 20.53, όσο δηλαδή και ο 24ος αθλητής που είχε προκριθεί στον ημιτελικό. 

Για την ιστορία, ο Μακβάλα τερμάτισε σε 20.20 και αγωνίστηκε στον ημιτελικό δύο ώρες αργότερα, παίρνοντας και πάλι την πρόκριση για τον τελικό με 20.14.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο