Εντυπωσιακό το 1.500άρι των γυναικών – Πέρασε ο Τσάκωνας, προσπάθησε η Βασιλείου

Δείτε τι έγινε την 4η ημέρα των αγώνων

Share

Έναν πολύ δυνατό τελικό, αυτό των 1.500μ. των γυναικών επεφύλασσε η 4η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου. Εκεί είχαμε πραγματικές όλες τις κορυφαίες δρομείς της απόστασης που μας χάρισαν συναρπαστικές στιγμές.

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Κενυάτισσα Φέιθ Κιπγεγκόν που κατάφερε να μπει μπροστά στα τελευταία 500 περίπου μέτρα και να κρατηθεί ως το τέλος τερματίζοντας σε 4:02.59. 

Η Τζένι Σίμπσον από τις ΗΠΑ έδειξε την πολύ μεγάλη κλάση της και έδωσε το παρών σε ένα ακόμα βάθρο με 4:02.90 και τη δεύτερη θέση. Τρέχοντας πανέξυπνα πήρε το τρίτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (ήταν πρώτη το 2011 και δεύτερη το 2013) συνδυάζοντας εξαιρετικά αθλητικά προσόντα αλλά και φοβερή τακτική.

Η χρυσή ολυμπιονίκης των 800μ. Κάστερ Σεμένια στην πρώτη της συμμετοχή στο αγώνισμα σε μεγάλη διοργάνωση τερμάτισε τρίτη σε 4:02.90 κι έδειξε ότι τα καταφέρνει πολύ καλά και σε αυτό το αγώνισμα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως επωφελήθηκε από τον τρόπο που εξελίχθηκε η κούρσα, όμως στα τελευταία 200μ. είχε μείνει πολύ πίσω καθώς ο ρυθμός της έπεσε στα μισά περίπου της κούρσας και τελικά δεν πρόλαβε να καλύψει την απόσταση με την Κιπγεγκόν και τη Σίμπσον.

Η Βρετανίδα Λάουρα Μούιρ μπήκε δυναμικά στην αρχή μπροστά, στη συνέχεια οδήγησε ρίχνοντας όμως τον ρυθμό και στις αλλαγές δεν κατάφερε να κρατήσει κάποια θέση στην πρώτη τριάδα μένοντας τελικά 4η με 4:02.97. Πιθανόν πλήρωσε το γεγονός ότι δεν πήγα από την αρχή την κούρσα σε γρήγορο ρυθμό, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει.

Πέμπτη ηταν η Σιφάν Χασάν από την Ολλανδία, αθλήτρια που ήταν φαβορί για μετάλλιο, ενώ απογοητευτική ήταν η παρουσία της κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ, Γκενζέμπε Ντιμπάμπα, που τερμάτισε 12η αν και από τον ημιτελικό έδειξε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Άλλος μεγάλος τελικός ήταν αυτός των 110μ. με εμπόδια των ανδρών με τον Τζαμαϊκανό Oμάρ Μακλέοντ να κάνει φοβερή κούρσα και να μην αφήνει περιθώριο για αμφισβήτηση. Ο νεαρός Τζαμαϊκανός σημείωσε 13.04 και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από ελληνικής πλευράς ο Λυκούργος Τσάκωντας προκρίθηκε για τον ημιτελικό των 200μ. σημειώνοντας 20.37 στην 6η προκριματική σειρά, ενώ η Ειρήνη Βασιλείου τερμάτισε 8η στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 400μ. σε 53.27 μένοντας εκτός τελικού, ολοκληρώνοντας μία αρκετά καλή παρουσία στη διοργάνωση. Εκτός τελικού έμεινε και ο Δημήτρης Τσιάμης στο άλμα τριπλούν.

Σήμερα, Τρίτη 8 Αυγούστου ξεχωρίζει ο τελικός των 800μ. των ανδρών αλλά και των 3.000μ. στιπλ καθώς και των 400μ. των γυναικών.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο