Η βουτιά της έδωσε το χρυσό

Η Αμερικανίδα σπρίντερ Τόρι Μπόουϊ αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ. επειδή… βούτηξε

Share

Oι αθλήτριες ήταν στους βατήρες και περίμεναν την πιστολιά του αφέτη. Οι πιο γρήγορες γυναίκες του κόσμου αγωνίζονταν στον μεγάλο τελικό των 100μ. με την Ελάιν Τόμσον από την Τζαμάικα να αποτελεί το σημαντικότερο φαβορί αλλά και τις Μπόουϊ, Σκίπερς, Τα Λου και Αχουρέ να είναι πάντα υπολογίσιμές δυνάμεις.

Η Τόμσον, ωστόσο ξεκίνησε πολύ άσχημα κι έμεινε πίσω από τα πρώτα μέτρα, ενώ η Μαρί Ζοζέ Τα Λου από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε πάρει ένα προβάδισμα που φαινόταν δύσκολο να χάσει τη στιγμή που η Τόρι Μπόουϊ από τις ΗΠΑ και η Ντάφνι Σκίπερς συναγωνίζονταν για τη 2η και 3η θέση. 

Κι όμως, λίγα μόλις μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού η Μπόουϊ έριξε το σώμα της μπροστά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει λίγο μετά τον τερματισμό, μία κίνηση που θύμισε στους φίλους του σινεμά τη σκηνή από τη γνωστή ταινία για δρομείς Chariots of fire η οποία, βέβαια, εξιστορούσε την αληθινή ιστορία του δρομέα Χάρολντ Άμπρααμς.

Η κίνηση αυτή όμως της χάρισε και το χρυσό μετάλλιο αφού στο φώτο φίνις φάνηκε πως ήταν αυτή που πέρασε με το στήθος τη γραμμή του τερματισμού πρώτη με 10.85 με την Τα Λου να ακολουθεί με 10.86 ενώ τρίτη ήταν η Ντάφνι Σκίπερς με 10.96.

Το μεγάλο φαβορί, η Τζαμαϊκανή Τόμσον έμεινε πέμπτη με 10.98.

Δείτε το βίντεο 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1203:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο