Ξεκινούν την Παρασκευή τα Diamond League

Πρώτος σταθμός το Κατάρ και η Ντόχα

Share

Η σειρά των Diamond League, των κορυφαίων αγώνων στίβου ξεκινούν την Παρασκευή 5/5 από την Ντόχα με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων. Ανάμεσα σε αυτά και η χρυσή Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ.

Η σειρά περιλαμβάνει συνολικά 14 αγώνες σε διάφορες πόλεις του κόσμου με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνουν βαθμολογία από την κατάταξή τους στους αγώνες της σειράς. Οι νικητές κάθε αγωνίσματος, στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, παραλαμβάνουν το μεγάλο έπαθλο που δεν είναι άλλο από ένα διαμάντι.

Η αρχή και φέτος γίνεται στο Κατάρ και ακολουθούν η Σανγκάη, το Γιουτζίν των ΗΠΑ, η Ρώμη, το Όσλο, η Στοκχόλμη, το Παρίσι, η Λωζάνη, το Λονδίνο, το Ραμπάτ, το Μονακό, το Μπέρμιγχαμ, η Ζυρίχη και ο κύκλος κλείνει στις Βρυξέλλες την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην Ντόχα, τα βλέμματα στρέφονται στα 800μ. των γυναικών όπου θα αναμετρηθούν πολλές και σπουδαίες δρομείς. Εκτός από τη χρυσή Ολυμπιονίκη Κάστερ Σεμένια, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γιουνίς Σουμ, στο αγώνισμα θα δοκιμάσει και η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα για πρώτη φορά στην καριέρα της. Θα τρέξουν ακόμα η Βρετανή Τζένι Μίντοουζ και η Κενυάτισσα Γουαμπούι.

Ενδιαφέρουσα κούρσα αναμένεται στα 1.500μ. των ανδρών με πολλούς σημαντικούς δρομείς της απόστασης, όπως ο Σίλας Κιπλάγκατ, ο Αγιανλέου Σουλειμάν, ο Αμάν Βότε κ.ά. Τρεις από αυτούς έχουν ρεκόρ κάτω από 3:30, ενώ πιο γρήγορος είναι ο Κενυάτης Κιπλάγκατ με 3:27.64. 

Πολλοί και αξιόλογοι δρομείς θα τρέξουν στα 3.000μ. των ανδρών με τους Εντρίς, Ροπ και Σόι να ξεχωρίζουν αλλά και τον Ιμπραήμοφ από το Αζερμπαϊτζάν να συγκαταλέγεται στα φαβορί. Επίσης, θα διεξαχθεί και το αγώνισμα των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών με αξιόλογες δρομείς.

Τέλος, στα 100μ. των ανδρών θα δούμε μεγάλη κόντρα με Ασάφα Πάουελ και Τζάστιν Γκάτλιν αλλά και τον αγέραστο Κιμ Κόλλινς (στα 42 του!) αλλά και τον νεαρό ανερχόμενο σπρίντερ Αντρέ Ντε Γκράσε από τον Καναδά.

Οι αγώνες στη Ντόχα θα μεταδωθούν ζωντανά από την ΕΡΤ 2 στις 19:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο