Και ο Γκάλεν Ραπ στη Βοστόνη

Στον ιστορικό Boston Marathon θα τρέξει τον τρίτο του μαραθώνιο ο σπουδαίος Αμερικάνος δρομέας

Share

Πριν λίγες μέρες είδαμε πως ο Μεμπ Κεφλεζίγκι θα δώσει το παρών, ίσως για τελευταία φορά, στον φετινό 116ο Boston Marathon. Πριν λίγες ώρες όμως, οι διοργανωτές του ιστορικού αγώνα ανακοίνωσαν ακόμα ένα σπουδαίο όνομα, αυτό του Γκάλεν Ραπ.

Ο Ραπ, χάλκινος Ολυμπιονίκης πριν από λίγους μήνες στο Ρίο με 2:10:05, έχει τρέξει μόλις δύο φορές την απόσταση στην καριέρα του (η πρώτη ήταν στα αμερικάνικα trials για τους Ολυμπιακούς όπου είχε πρωτεύσει με άνεση) και όλοι περιμένουν ότι μπορεί να πετύχει μία σπουδαία επίδοση.

Το γεγονός ότι έχει εντυπωσιακά ρεκόρ στις μικρότερες αποστάσεις (12:56.90 στα 5.000μ. και 26:44.36 στα 10.000μ.) σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει τρέξει σε  μία γρήγορη διαδρομή με στόχο το ρεκόρ, αφού στους δύο προηγούμενους αγώνες που έλαβε μέρος στόχος ήταν η διάκριση και όχι η επίδοση επομένως έγιναν κούρσες τακτικής, δίνει πολλές ελπίδες στον ψιλόλιγνο δρομέα.

O 30χρονος κάτοχος του ρεκόρ Αμερικής στα 10.000μ. που προπονείται με τον πετυχημένο όσο και αμφιλεγόμενο προπονητή, Αλμπέρτο Σάλαζαρ (ο οποίος είχε κερδίσει σαν αθλητής τον συγκερκιμένο αγώνα το 1982), θα κληθεί να αντιμετωπίσει σπουδαίους δρομείς στη Βοστόνη, και φυσικά αποτελεί μεγάλη ελπίδα για τους Αμερικάνους – μαζί με τον Κεφλεζίγκι- για τη νίκη αλλά και τον Τζάρεντ Γουόρντ, ο οποίος θα ντεμπουτάρει κι αυτός στον Boston Marathon.

Όσον αφορά τις γυναίκες, οι  διοργανωτές ανακοίνωσαν τη συμμετοχή της σπουδαίας Σάλαν Φλάναγκαν, της πιο γρήγορης Αμερικανίδας όλων των εποχών στη Βοστόνη, αλλά και της Ντεζιρέ Λίντεν.

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης θα πραγματοποιηθεί για 117η χρονιά τη Δευτέρα 17 Απριλίου και αναμένεται, όπως και κάθε χρόνο συναρπαστικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 Μαραθώνιοι σε 3 ημέρες με μέσο όρο 2:30 από τον Jordan Tropf
Ένα απίθανο ρεκόρ από τον Αμερικάνο δρομέα
Ακάθεκτη η Shalane Flanagan - 2:35:14 στο Oregon!
Κοντά στο στόχο της η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος
Μαραθώνιος στο Παρίσι 2021 - Τα αποτελέσματα + Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Schneider Electric Marato de Paris
Back to Top