Tην Κυριακή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Στη Σαρδηνία το ραντεβού των Ευρωπαίων “αντοχιτζήδων”

Share

Στην περιοχή Τσία της Σαρδηνίας θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα των ανδρών με απόσταση κοντά στα 10χλμ., των γυναικών, των νέων ανδρών (έως 23 ετών), των νέων γυναικών (έως 23 ετών) και εφήβων και νεανίδων (κάτω των 20 ετών).

Αυτή θα είναι η 23η διοργάνωση που κάθε χρόνο αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους “αντοχιτζήδες” της Γηραιάς Ηπείρου, αφού λαμβάνουν μέρος δρομείς που προέρχονται από τις μεσαίες αποστάσεις (1.500μ., 3000μ., 5.000μ.) έως και τον Μαραθώνιο.

Από πλευράς συμμετοχών, στους άνδρες ξεχωρίζουν ο Ισπανός πρωταθλητής Ευρώπης στα 5.000μ. το περασμένο καλοκαίρι, Ιλίας Φίφα, οι συμπατριώτες του Μεκάαλ, Λαμντασέμ (3ος και 4ος πέρυσι) και Εσπάνια, οι Γάλλοι Καρβάλιο και Αμπντουνί, ο Σκωτσέζος (με τα χρώματα της Μ. Βρετανίας Άντριου Μπούτσαρτ που εντυπωσίασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 5.000μ., ο Άγγλος Άντι Βέρνον και οι Τούρκοι Αρικάν και Κάγια.

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η μεγάλη ελπίδα των Ιταλών για το πρώτο τους χρυσό στην κατηγορία, Βερόνικα Ινγκλέζε, όπως επίσης και η Γαλλίδα Σοφί Ντουάρτε, νικήτρια το 2013 στο Βελιγράδι, αλλά και οι αφρικανικής καταγωγής Τουρκάλες, Οζμάν Κάγια και Γιασεμίν Καν, ενώ απουσιάζει η περσινή νικήτρια, Χασάν Σιφάν.

Στις ομαδικές βαθμολογίες, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, οι ομάδες της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας αλλά και της Τουρκίας προβάλλουν ως τα μεγαλύτερα φαβορί.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά στα 23 χρόνια της διοργάνωσης δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. 

Μορφή της διοργάνωσης είναι ο Ουκρανός Σεργκέι Λέμπιντ, ένας δρομέας που έχει πάρει μέρος σε 19 διοργανώσεις και έχει κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα!

Στον συνολικό πίνακα των μεταλλίων, η Μ. Βρετανία βρίσκεται στην κορυφή με 129 μετάλλια, με τη Γαλλία και την Ισπανία να ακολουθούν με 76 και 60 αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο