Έκπληξη στο Αϊντχόφεν

Ο “λαγός” ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής του 33ου DLL Marathon Eindhoven

Share

Η πόλη του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία φιλοξένησε τον δικό της μαραθώνιο, τον 33ο DLL Marathon Eindhoven, την Κυριακή, μία διοργάνωση που φημίζεται για τις καλές επιδόσεις που συνηθίζει να βγάζει.

Πρωταγωνιστής της ημέρας, αυτή τη φορά, δεν ήταν άλλος από τον 21χρονο Κενυάτη Φέστους Ταλάμ. Ο Ταλάμ είχε προσκληθεί σαν “λαγός” για τον αγώνα ώστε να οδηγήσει τους ελίτ δρομείς σε περάσματα που οδηγούσαν σε μία επίδοση κοντά στο 2:06.

Και πράγματι τα περάσματά του ήταν ακριβέστατα με τον ημιμαραθώνιο να περνά σε 1:02:59. Όσο όμως τα χιλιόμετρα περνούσαν τα φαβορί του αγώνα δεν έδειχαν ικανά να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Αντίθετα, ο Ταλάμ, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε σημείωσει επίδοση λίγο πάνω από 1:01 σε αγώνα ημιμαραθωνίου, φαινόταν άνετος. Στο 35ο χλμ. μάλιστα, ο υπεύθυνος του αγώνα έδωσε την άδεια στον Ταλάμ να συνεχίσει, με αποτέλεσμα ο νεαρός Κενυάτης που ήταν σε καλή κατάσταση ως το τέλος, να φτάσει πρώτος στη γραμμή του τερματισμού σε 2:06:26.

Άλλοι συμπατριώτες του, οι οποίοι συγκαταλέγονταν στα μεγάλα φαβορί του αγώνα, έμειναν πιο πίσω, με τον Μάριους Κιπσερέμ να είναι τελικά δεύτερος σε 2:08:00 και τον Νόμπερτ Κίγκεν τρίτος σε 2:09:19.

Μετά το τέλος του αγώνα το Ταλάμ ήταν πανευτυχής και δήλησε: “Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος! Κέρδισα πολύ σημαντικούς αντιπάλους και αυτό είναι ένα μοναδικό συναίσθημα”.

Στον ίδιο αγώνα, που πραγματοποιήθηκε για 33η φορά, πρώτη γυναίκα ήταν η Τρουφένα Κιπτσιρτσίρ, επίσης από την Κένυα, σε 2:30:32, ενώ στην απόσταση των 42.195 τερμάτισαν πάνω από 2.100 δρομείς, υπήρχαν όμως και άλλες μικρότερες αποστάσεις με χιλιάδες συμμετοχές.

Μάλιστα, στα αποτελέσματα υπάρχουν και τρεις Έλληνες δρομείς, η Στυλιανή Πριμικύρη που τερμάτισε σε 3:25:42, ο Ιώαννης Μάλλης σε 3:25:44 και ο Τόνι Πολλάκης σε 3:47:04.

φωτό: www.marathoneindhoven.nl

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο