Ρεκόρ για τη Φλάναγκαν στη Βοστόνη

Σε καλή κατάσταση δείχνει η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος λίγους μήνες πριν το Ρίο

Share

Nεο εθνικό αλλά και προσωπικό ρεκόρ στα 10χλμ. σε άσφαλτο σημείωσε η Σάλαν Φλάναγκαν στον αγώνα B.A.A10k που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη. Η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος τερμάτισε σε 30:52 σπάζοντας το φράγμα των 31 λεπτών στην άσφαλτο για πρώτη φορά, αφού έως τώρα η καλύτερη της επίδοση ήταν 31:03 από τον αγώνα στην Ολλανδία το 2015.

Η 33χρονη μαραθωνοδρόμος λίγες εβδομάδες μετά το ατομικό της ρεκόρ και στον ημιμαραθώνιο με 1:07:51, δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του ολυμπιακού μαραθωνίου, ο οποίος πιθανότατα θα είναι και ο τελευταίας της.

Ακριβώς πίσω από τη Φλάναγκαν τερμάτισε η Κενυάτισσα Έντνα Κιπλάγκατ σε 33:06 ενώ τρίτη ήταν η Έιμι Κραγκ σε 31:31, δρομέας που θα τρέξει στο Ρίο στον Μαραθώνιο και είναι συναθλήτρια της Φλάναγκαν.

Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Kενυάτης Ντανιέλ Τσεμπίι σε 27:55 με τους συμπατριώτες του Φιλίπ Λάγκατ και Ντανιέλ Σαλέλ να ακολουθούν λίγο πάνω από τα 28 λεπτά.

Στον αγώνα που πραγματοποιείται από το 2011 στα τέλη του Ιουνίου και διοργανώνεται από την Boston Athletic Association,  η οποία είναι υπεύθυνη και για τον Μαραθώνιο της Βοστόνης, τερμάτισαν 7.811 δρομείς.

(φωτό: victah photorun.net)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος στο Παρίσι 2021 - Τα αποτελέσματα + Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Schneider Electric Marato de Paris
Παρέλαση αστέρων στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια 2021
Μεγάλος αγώνας αναμένεται στην Βαλένθια αυτήν την Κυριακή
Οι αγώνες επιστρέφουν για τα καλά! Μαραθώνιοι σε Λισαβόνα και Τίρανα
Δείτε τι έγινε σε διοργανώσεις του εξωτερικού
Back to Top