Πρώτη θέση για τον Παπαθανασόπουλο στο Μπουτάν

Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος ήταν πρώτος σε αγώνα 200χλμ.

Share

Την πρώτη θέση στον αγώνα Bhutan Τhe Last Secret απόστασης 200χλμ. κατέλαβε ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος. Ο Έλληνας γιατρός που ζει μόνιμα στη Μ. Βρετανία συμμετείχε στον αγώνα που πραγματοποιείται σε έξι ετάπ και κατάφερε να καλύψει την απόσταση του αγώνα συνολικά σε 23 ώρες 17 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους 37 δρομείς, άνδρες και γυναίκες, που κατάφεραν να τερματίσουν.

Μάλιστα, η διαφορά του από τον 2ο αθλητή ήταν σημαντικά μεγάλη με τον Ελβετό Πίτερ Όστερβάλντεν να τερματίζει σε 24 ώρες 44 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε μία γυναίκα η, η Βερονίκ Μεσίνα από τη Γαλλία σε κάτι περισσότερο από 26 ώρες.

H διαδρομή του αγώνα πατά πάνω σε παρθένα δάση, όπου πολλές φορές δεν φτάνουν καν αυτοκίνητα και περιλαμβάνει σημαντικές υψομετρικές διαφορές (10.000μ. θετική, 8.000μ. αρνητική) ενώ ξεκινά στην περιοχή 80χλμ. από την πρωτεύουσα του Μπουτάν και τερματίζει στην περιοχή Πάρο, μία ώρα από την πρωτευούσα Θίμφου.

Το Μπουτάν είναι μία ασιατική χώρα με 750.000 κατοίκους πολύ κοντά στο Θιβέτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος Βερολίνου: Ρεκόρ Guiness από δρομέα... μούμια!
Έκανε ρεκόρ στον Μαραθώνιο ντυμένος… μούμια
Παγκόσμιο σοκ με τον θάνατο της Agnes Tirop
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των αποστάσεων, Agnes Tirop, βρέθηκε δολοφονημένη με βάναυσο τρόπο στο δωμάτιο της, πιθανότατα από το σύζυγο της.
3 Μαραθώνιοι σε 3 ημέρες με μέσο όρο 2:30 από τον Jordan Tropf
Ένα απίθανο ρεκόρ από τον Αμερικάνο δρομέα
Back to Top