Serrano και Erbenova νικητές στο XTERRA Greece Championship 2016

Λάμψη παγκοσμίων αστέρων του τριάθλου στη Βουλιαγμένη

Share

ΦΩΤΟ:  foto-trexoume.gr

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου για πρώτη φορά στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, το XTERRA Greece Championship. Αθλητές από 23 χώρες του κόσμου, 25 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου. Η θερμοκρασία άγγιζε το Σάββατο τους 19°C και ορισμένα σύννεφα έκαναν που και που την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό, διευκολύνοντας το έργο των αθλητών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας αριθμούς ρεκόρ για τη διοργάνωση, η οποία μετά από τρία χρόνια διεξαγωγής της στη λίμνη Πλαστήρα «μετακόμισε» στον πανέμορφο δήμο των νοτίων προαστίων της Αττικής.



Στους άνδρες ο Ισπανός Roger Serrano (2:17:22), νικητής στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαικού τουρ στη Μάλτα, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα δεύτερο τον συμπατριώτη του και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του XTERRA, Ruben Ruzafa (2:18:09). Ο τελευταίος, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έχασε πολύτιμο χρόνο στο κολυμβητικό σκέλος του αγώνα, κι όσο κι αν υπερέβαλε εαυτόν στο ποδήλατο και το τρέξιμο, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε «χτίσει» ο Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Brice Daubord (2:18:19), ο οποίος τερμάτισε μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ruben Ruzafa. Ο νικητής του περυσινού XTERRA Greece Championship, Kris Coddens, κατέλαβε την 6η θέση.


Στις γυναίκες, με ένα σπριντ στα τελευταία μέτρα, η Τσέχα Helena Erbenova (2:43:39), πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη τη Brigitta Poor (2:44:02) από την Ουγγαρία και τρίτη την Ελβετή Ladina Buss (2:44:15).



Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.    

[!%ARTICLE_MODULE_ID:698:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο