ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2016 – Όλοι μαζί μπορούμε

Μία σημαντική πρωτοβουλία εμπνευσμένη από τη δράση του Στέλιου Κυριακίδη, από τους αγώνες δρόμου “Κυριακίδεια” που τελούνται προς τιμή του μεγάλου ΄Ελληνα μαραθωνοδρόμου και τον ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της δράσης “Όλοι μαζί μπορούμε”, έρχεται να προσφέρει βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Share

Με επίκαιρα τα μηνύματα της προσπάθειας του Στέλιου Κυριακίδη ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν για 27η συνεχόμενη χρονιά τα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ. 

Ο Κύπριος αθλητής Στέλιος Κυριακίδης, είχε ταξιδέψει στις Η.Π.Α. τον Απρίλιο του 1946 για να τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και τότε συγκλόνισε όλον τον κόσμο, δηλώνοντας:
“Ηρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες”. 

Ηταν η περίοδος που η Ελλάδα έβγαινε από τα ερείπια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, φτωχή και αφάνταστα ταλαιπωρημένη ενώ είχαν μπει για τα καλά οι υποδομές του εμφυλίου που θα την ρήμαζε και στη συνέχεια για αρκετό διάστημα.
Ο Κυριακίδης, ο “νέος Φειδιππίδης”, όπως τον αποκάλεσαν οι Αμερικανοί, επιστρέφοντας νικητής στην Ελλάδα, αποθεώθηκε σχεδόν από ένα εκατομμύριο κόσμου που τον περίμεναν για να τον τιμήσουν.

Ο άθλος του σε συνδυασμό με τις εκκλήσεις του για βοήθεια προς την τότε δοκιμαζόμενη Ελλάδα, ευαισθητοποίησαν τους Αμερικανούς και τους ομογενείς Έλληνες. 
Γυρνώντας στην Ελλάδα, ο Κύπριος αθλητής, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία κατέφτασαν με δύο πλοία και η βοήθεια αυτή ονομάστηκε “Πακέτο Κυριακίδης”.

Τα Κυριακίδεια ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους με τον ΣΚΑΪ, ο οποίος είναι ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας του αγώνα, και στο πλαίσιο της δράσης του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχίζει τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής τροφίμων, προσκαλώντας κάθε αγωνιζόμενο ή θεατή να συνεισφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα.

Γίνετε και εσείς μέρος αυτής της μεγάλης κοινωνικής προσπάθειας δηλώνοντας τώρα συμμετοχή.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο