Όλοι οι αγώνες της Κρήτης σε ένα ημερολόγιο

50 αγώνες στην Κρήτη για το 2016

Share

Σε κάθε τεύχος του RUNNER MAGAZINE, η συντακτική μας ομάδα επιλέγει μία φωτογραφία για την στήλη «Photo of the Month», όπως χαρακτηριστικά την ονομάζουμε, η οποία παρουσιάζει μία δρομική στιγμή που ξεχωρίζει είτε για την ομορφιά του τοπίου που παρουσιάζει και την ένταση των συναισθημάτων, είτε για την αξία της επίδοσης ή των δρομέων που απεικονίζει. Η επιλογή της κάθε φωτογραφίες γίνεται μετά από αρκετή σκέψη και αφού αποκλείσουμε δεκάδες άλλες. Θέλοντας να ξαναθυμηθούμε αυτές τις εικόνες και να τις μοιραστούμε μαζί σας, διεξάγουμε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό με υποψήφιες τις φωτογραφίες της στήλης Photo of the Month του 2015 και μοναδικούς κριτές εσάς, τους φίλους του RUNNER MAGAZINE.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, με μία μοναδική ψήφο, η οποία αντιστοιχεί και σε μία συμμετοχή στην κλήρωση για μία δωροεπιταγή αξίας 100 € από το κατάστημα Runner Store, που θα προσφέρει το RUNNER MAGAZINE.
Η κλήρωση θα γίνει ανάμεσα σε όσους ψήφισαν την επικρατέστερη φωτογραφία, αυτή δηλ. που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας (απλής ή πολλαπλής) θα συμμετάσχουν στην κλήρωση όλοι όσοι επέλεξαν τις φωτογραφίες που ισοβάθμισαν.

Η περίοδος συμμετοχής στον διαγωνισμό λήγει το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου και ώρα 24:00 ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες του Photo of the Month που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό: Best Photo of the Year.


1. Κάθε τέλος, μία καινούρια αρχή!
Ανηφορικά μονοπάτια, χιονισμένα βουνά, εναλλαγές τοπίων και ενδιαφέρουσες διαδρομές. Αυτές και άλλες αντίστοιχες εικόνες αναπολεί αυτή την εποχή ένας mountain runner που φυσικά βιάζεται να τις ξαναζήσει. Και δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από την αρχή της νέας χρονιάς για να οργανώσει το ετήσιο πρόγραμμά του ανάλογα. Άλλωστε, το 2015 με τη δυνατότητα επιλογών που προσφέρει σε αγώνες στη χώρα μας και στο εξωτερικό υπόσχεται ότι θα είναι τουλάχιστον περιπετειώδες!


2. Κοντράστ συναισθημάτων…
Πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή κούρσα στον Standard Chartered Dubai Marathon δίνοντας μάχη σώμα με σώμα και πετυχαίνοντας πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις. Επειδή, όμως, αυτό που μετράει για τους δρομείς αυτού του επιπέδου είναι η νίκη, αυτή που βρέθηκε στους επτά ουρανούς πανηγυρίζοντας δεόντως ήταν η Ασελέφεχ Μέργκια με τη Λίζα Κιπρόνο που έμεινε ένα μόλις δευτερόλεπτο πίσω να προδίδει την απογοήτευσή της.


3. Δυναμικά η Χαντλ στον ημιμαραθώνιο
Μπορεί να μην έκανε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς (οι Κενυάτισσες που θα δείτε στη συνέχεια στο ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ / ΚΟΣΜΟΣ σημείωσαν μέχρι και παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση) όμως το γεγονός ότι έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κέρδισε τον ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης αλλά και το ότι κάνει τώρα τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα στην άσφαλτο δίνει στην 30χρονη Μόλι Χάντλ το δικαίωμα να ελπίζει για σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον. Εδώ, τρέχοντας αντιμέτωπη με κορυφαίες δρομείς στους δρόμους της Νέας Υόρκης στον NYC Half όπου κατέκτησε την πρώτη θέση με 1:08:31.


4. Η τελευταία παράσταση
Θα μπορούσε απλά να κάνει γνωστή την αποχώρηση της από την ενεργό, επαγγελματική δράση με μία δήλωση. Ποιος, άλλωστε, θα μπορούσε να πει κάτι σε μία αθλήτρια που έχει σημειώσει δύο ασύλληπτα παγκόσμια ρεκόρ στον μαραθώνιο, έχει κερδίσει 12 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τέσσερα σε Ευρωπαϊκά ενώ έχει πρωτεύσει από τρεις φορές στους μαραθώνιους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης; Κι όμως, η Πόλα Ράτκλιφ στα 42 της θέλησε να αποχαιρετήσει την δρομική σκηνή τρέχοντας – πού αλλού – στην αγαπημένη της διαδρομή, αυτή του μαραθώνιου του Λονδίνου όπου το 2003 σημείωσε το εξωπραγματικό 2:15:25. Έτσι, στις 26 Απριλίου φόρεσε τα αγωνιστικά της και πήρε εκκίνηση με τις αθλήτριες του εθνικού πρωταθλήματος των Βρετανών για να τερματίσει κάτω από τις εκκωφαντικές επευφημίες των θεατών περνώντας από μία αψίδα που έχει τιμήσει όσο κανείς άλλος. Η επίδοση της, 2:36:55, δεν αποτελεί παρά μία λεπτομέρεια που απλώς παραθέτουμε!


5. Άνεμος «Τσάκωνας»
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που θαυμάσαμε τελευταία φορά έναν Έλληνα σπρίντερ να κερδίζει κάποια σημαντική διοργάνωση στο εξωτερικό. Ο Λυκούργος Τσάκωνας ήρθε για να θυμίσει με την εντυπωσιακή νίκη του στο Diamond League της Ρώμης εκείνες τις εποχές καθώς σημείωσε μία σπουδαία όσο και συμβολική επίδοση, 20.09, που τον κατατάσσει ως τον δεύτερο καλύτερο Έλληνα όλων των εποχών. Μάλιστα, άφησε πίσω του τον πιο γρήγορο λευκό δρομέα, τον Γάλλο Κριστόφ Λεμετρ, που ήταν 2ος με 20.28. Ας ελπίσουμε, πως αυτή είναι μόνο η αρχή!


6. Μία φωτεινή καρδιά στο κέντρο της πόλης
Μία φωτεινή καρδιά σχημάτισαν οι συμμετέχοντες στον 4ο Energizer Night Run, λίγο πριν ξεκινήσουν την φωτεινή διαδρομή των 5 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας, γεμίζοντας την με χαμόγελα, αισιοδοξία και ατελείωτη θετική ενέργεια. O 4ος Energizer Night Run, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 4.000 δρομέων οι οποίοι έτρεξαν φορώντας τους φακούς κεφαλής της Energizer κάνοντας τη νύχτα μέρα, και στέλνοντας ένα λαμπερό μήνυμα αγάπης στα παιδιά όλου του κόσμου, αφού φέτος η διοργάνωση στήριξε τους σκοπούς της Unicef!


7. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής
Πολλοί θα πουν ότι για τη συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση το σημαντικότερο είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ασφάλεια. Άλλοι θεωρούν ότι η δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης απόστασης ανάλογα με το επίπεδό τους είναι από τα βασικότερα. Ή ίσως επιλέγοντας να τρέξουν σε ένα τέτοιο βουνό αισθάνονται για λίγο σαν trail πολίτες του κόσμου. Σίγουρα ισχύουν όλα τα παραπάνω αλλά είναι τα απίστευτα τοπία του Mont Blanc με τις εντυπωσιακές εναλλαγές τους που μαγνητίζουν δρομείς από όλον τον κόσμο οδηγώντας τους να συμμετέχουν κάθε χρόνο σε μία από τις αποστάσεις του Ultra Trail du Mont Blanc.


8. Ασύλληπτες ταχύτητες
Δεν είναι πάντα εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πραγματικά σημαίνει να τρέχει κανείς για 42,2 χλμ. σε ρυθμό κάτω από τα 3’ ανά 1.000 μ.! Ακόμα και δρομείς με εμπειρία, οι οποίοι κινούνται σε πιο αργούς ρυθμούς στις προπονήσεις και τους αγώνες τους, ίσως να μην μπορούν να καταλάβουν τις συγκεκριμένες εντάσεις. Στη φωτογραφία, αποτυπώνεται ως ένα σημείο τόσο το μέγεθος της προσπάθειας όσο και η ταχύτητα του Έλιουντ Κιπτσόγκε στα τελευταία χιλιόμετρα του BMW Berlin Marathon που σε αυτή τη φάση ξεπερνά τα 20 χλμ./ώρα!


9. Τρεις πρωταθλητές, τρεις φίλοι, τρία πρότυπα
Δικαιωματικά η φωτογραφία του μήνα προέρχεται από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Και φυσικά απαθανατίζει τους τρεις πρώτους νικητές. Χριστόφορος Μερούσης (στο κέντρο), Δημήτρης Θεοδωρακάκος (δεξιά) και Δήμος Ευαγγελίδης (αριστερά) ήταν οι τρεις πρώτοι τόσο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είναι, όμως, και τρεις αθλητές που χρόνια τώρα συνδέονται από φιλία ενώ ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις διακρίσεις τους αλλά και για το ήθος και την αξιοπρέπειά τους κάτι που τους αναδεικνύει σε πρότυπα για όλους μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο