Φάρα και ΚεΪτανί επανέλαβαν τις νίκες τους στο Great North Run

Ακόμα μία νίκη για τον Μο Φάρα και τη Μέρι Κεϊτανί

Share

Η 33η διοργάνωση του Great North Run, ενός από τους σημαντικότερους ημιμαραθωνίους στη Μ. Βρετανία δεν έκρυβε πολλές εκπλήξεις όσον αφορά τους νικητές. Μο Φάρα και Μέρι Κεϊτανί επικράτησαν όπως ακριβώς και πέρυσι και προσέθεσαν μία ακόμα νίκη στο πλούσιο παλμαρέ τους.

Μάλιστα, ο Φάρα, ο οποίος δυσκολεύτηκε είναι η αλήθεια αφού πήρε τη νίκη από τον Κενυάτη Στάνλεϊ Μπίβοτ στην τελική ευθεία, σημείωσε 59:22 επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει σημειώσει ποτέ στη συγκεκριμένη απόσταση. Ωστόσο ο χρόνος αυτός δεν αναγνωρίζεται σαν ρεκόρ Ευρώπης καθώς η διαδρομή δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ρεκόρ. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ Ευρώπης ανήκει στον Φάρα από τον Μάρτη του 2015 με 59:32. Τρίτος στην κούρσα που έγινε έξω από την πόλη του Νιούκαστλ ήταν ένας ακόμα Κενυάτης ο Μίκα Κίγκεν τερματίζοντας λίγο πάνω από τη μία ώρα.

Στις γυναίκες, από την άλλη η Μέρι Κεϊτανί έκανε επίδειξη δύναμης αφού κέρδισε πολύ άνετα ρίχοντας σχεδόν 1 χλμ. στη δεύτερη αθλήτρια. Η 32χρονη Κενυάτισσα τερμάτισε σε 1:07:32 με τη Βρετανίδα Τζέμα Στιλ να ακολουθεί σε 1:11:00 ενώ τρίτη ήταν η Λετονή Έλενα Προκοπτσούκα με 1:11.50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακόμα ένας τερματισμός για τον Στέργιο Σιούτη
Έτρεξε στον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης
Σταματία Φώτα: Στα 91 της το κοντέρ συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα
Eξακολουθεί να στέκει στο σημείο εκκίνησης των μεγάλων δρομικών αγώνων
Επιστροφή στο τρέξιμο μετά από αποχή!
Οδηγίες και συμβουλές για την επιστροφή μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο