To Moυσείο Μαραθωνίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Δράσεις του Μουσείου για παιδιά και μεγάλους

Share

Έντονο εορταστικό χαρακτήρα είχαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου τη Δευτέρα 18 Μαΐου 15.

Από νωρίς το πρωί οι χώροι του Μουσείου κατακλύστηκαν από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 2ου Ν. Μάκρης, Τύμβου και Μαραθώνα.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ηλίας Ψηνάκης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές, τους παρότρυνε σε φιλική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησε τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον αντάξιο των προσδοκιών τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο του Μουσείου κ. Στέφανο Μπαϊρακτάρη υπέγραψαν Σύμφωνα Συνεργασίας με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκη του Πόλο και  την Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Ντόρα Πάλλη.

Κύριος στόχος αυτών των συνεργασιών αποτελεί η προώθηση του Αθλητισμού στο Δήμο Μαραθώνος και ο εμπλουτισμός της Εκπαιδευτικής δράσης του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου με την εθελοντική συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών, των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων και των εκπροσώπων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής κάτοχος του ρεκόρ στην κλασσική διαδρομή κ. Νίκος Πολιάς παρουσίασε στους μαθητές ομιλία με θέμα «Ο Μαραθώνιος Μέσα από τα Μάτια των Πρωταγωνιστών». Οι Πρωταθλητές Μαραθωνοδρόμοι Κυριάκος Λαζαρίδης, Νικήτας Μαρκάκης και Κώστας Πούλιος οργάνωσαν Αγώνες Σκυταλοδρομίας με τη βοήθεια εκπροσώπων των Δρομικών Συλλόγων «Μιλτιάδη» και «Τελμησσού», του εθελοντές της «Ποδηλατοδράσης» και του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου Μαραθώνος.

Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Μαρία Καραγιανοπούλου, Βούλα Ζυγούρη και Βιργινία Κραβαργιώτη μίλησαν στους μαθητές για τις Αξίες του Αθλητισμού και παρουσίασαν τα αθλήματα που εκπροσωπούν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η τ. Υπουργός κ. Φάνη-Πάλλη Πετραλιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος κ. Σπύρος Λιβαθινός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Ζούρος και Ιωάννης Μπούσουλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αλέξης Σόμογλου, Δήμητρα Λαμπαρού και Κώστας Λάσκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθώνα κ. Άγγελος Λένας και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Eυαγγελία Τσιμήνη, Γιώργος Μπέλλος και Νίκος Κουρουνάκος, ο κ. Χαρίλαος Βασιλάκος εγγονός του αείμνηστου Ολυμπιονίκη (1896) Μαραθωνοδρόμου Χαρίλαου Βασιλάκου και ο διακεκριμένος συγγραφέας κ. Ντόναλντ Μακφαίηλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο